Wednesday, January 09, 2019

Skön seger!

Bofors - AIK 4-3 förl. (1-0, 1-2, 1-1, 1-0)

Tycker nog att BIK i grunden hade varit förtjänta av tre poäng. Men med tanke på hur det utvecklade sig är jag glad att det blev poäng överhuvudtaget, och att det blev seger till sist känns toppen.
Såhär: med 45 sekunder kvar av matchen gjorde AIK 2-3. Orättvist. BIK hade skapat klart mest i sista perioden. Varit närmast ett segermål. Det kändes kört. Det skulle bli förlust. Tredje raka hemma. Deppigt. BIK tog time out. Vann tekningen, målvakten åkte direkt. Pucken slogs mot mål, hamnade i röran runt målet. Så, med 27 sekunder kvar av matchen fick BIK in 3-3. Jubel. Förlängning. I det läget kändes oavgjort nästan som en seger. Så dramatisk slutminut. har jag sällan, om någonsin, varit med om. Jäkla tur, tänkte jag, att det inte var Nordlöf som dömde. Han hade ju sin vana trogen säkert hittat ett sätt att döma bort kvitteringen.
Nåväl. Båda lagen hade en del chanser i förlängningen. AIK kanske något fler, något vassare. Men, med strax över minuten kvar. BIK spelvänder. Kommer i en två mot etta. Thorells sidledspassning är snudd på perfekt. Daggen har bara att slå in den. Seger! Så. Jävla. Gött. Så. Jävla. Rättvist. Fast lite synd såklart att det inte var en avgörande kvalmatch...

Hur som helst. Bra match överlag. Betydligt roligare att titta på än Panternmatchen där de i princip bara spelade köttmur och ryggsäck. Med undantag för lite slapp backcheck på ett av AIK:s mål en på det stora hela gedigen insats av BIK. Kul att Daggen fick avgöra. Tycker också att Ekarv såg pigg ut när han nu fick chansen i förstalinan. Slog ett par fina passningar som sånär hade kunnat leda till mål. Vore kul om han kunde få det att lossna. Börjar han snudda vid sin toppnivå har vi en jäkla resurs att slänga in som joker i slutskedet av säsongen.
Måste också sägas att både Högga och Calle gjorde rejält starka insatser ikväll. Även flera av backarna gjorde en del riktigt fina prestationer i defensiven.

Vilket drama det blev. Så skönt att vi vann.