Wednesday, October 23, 2019

Yay!

Bofors - Karlskrona 5-1 (1-0, 4-1, 0-0)

När KHK ganska snart efter BIK:s 2-0 fick in 2-1 tänkte jag att det skulle bli en nervpärs. Att matchen mycket väl skulle kunna vändas. För där i början av andra perioden hade KHK känts hetare, som att de hade mer puck och mer tid i anfallszon. Sedan lyckades BIK få in tre puckar till, lite turligt i något fall, och sedan återstod i princip bara att spela av resten av matchen. Så kan det gå. Dock ska erkännas att vi hade lite flyt med att KHK var synnerligen ineffektiva. De hade sina chanser, och rent spelmässigt kändes det inte alls lika kassaskåpssäkert som siffrorna visar. BIK gjorde väl ungefär vad de skulle men inte så mycket mer. Borde kanske utnyttjat något mer PP, och spelet i egen zon lämnade stundtals en hel del i övrigt att önska. Dock en riktig hjälteinsats när samma gubbar var inne ett helt boxplay i mitten av andra. De var säkert på isen uppemot tre minuter i det bytet. Fantastiskt att de ens orkade ta sig till båset för att byta när de väl fick pucken ur zon.
Kul att Wennlund fick hänga dit en puck. Hans första tror jag bestämt. Riktigt fint avslut på ett friläge, som dessutom spräckte nollan för den bara minuten tidigare inbytte målvakten.