Monday, November 11, 2019

Tjoho!

Bofors - AIK 6-1 (0-1, 4-0, 2-0)

Bra insats av BIK större delen av matchen och tre nya friska poäng in på kontot, även om spelet i egen zon emellanåt lämnade en del i övrigt att önska även i dag. I framförallt första perioden hade det mycket väl kunna trilla in något mer i baken, men lite tur och en Juel i pangform lyckades hålla pucken utanför de gånger AIK bjöds på chanser. Men sett över hela matchen var BIK det ganska klart bättre laget, och slutsiffrorna känns inte orättvisa. Sedan var det ett överlag rätt blekt AIK vi mötte. Särskilt när BIK på ungefär två och en halv minut i slutet av andra gick från 1-1 till 4-1 började de kännas uppgivna och trötta och hängde med huvudena. I tredje perioden verkade det mest som att de ville att matchen skulle ta slut. Inte så konstigt kanske med tanke på hur deras säsong varit. När man förlorar match på match behövs det ju inte mycket till motgång för att förlora såväl självförtroendet som sugen.
Hur som helst. Måste nämna ett par ord och Mikael Johansson också. Det syns att han är ett snäpp upp än de flesta andra i skicklighet och blick för spelet. Han slog några riktigt fina passningar, hade grym puckkontroll och var helt enkelt grymt stark i spelet med puck. Jag tvivlar fortfarande på att han kommer bli kvar hela säsongen, men det är väl bara att tacka och ta emot så länge han nu blir kvar. Har sagts förr men både spetsen och bredden på vår forwardsuppsättning i år är ju nästan löjligt hög.

Skönt med seger och roligt med tre poäng. Nu väntar bortamatcher både onsdag och lördag, vore fint om vi kunde få med oss åtminstone en seger därifrån.