Thursday, December 10, 2020

Granskningar

Jobbat på idag också. Börjar väl dock bli hyfsat färdig med det jag haft att göra till det här numret. Sedan är det ju inte omöjligt att det dyker upp något till alldeles på slutet för att vi har någon lucka som måste fyllas eller så, men bortsett från det är jag närapå färdig. Gött det. Fick faktiskt en liten stund över på eftermiddagen idag så jag kunde passa på att läsa Filters granskning av Estoniadokumentären. Går ju inte att säga annat än att den dokumentären tycks vila på en skakig grund, om man säger så.

På tal om granskningar tycker jag det väckt förvånansvärt liten uppmärksamhet att det i gårdagens tidning framgick att kommunstyrelsens ordförande efter att ha fått (felaktiga) påståenden om att många grundskoleelever går i skolor i andra kommuner stod i fullmäktige och anklagade lokaltidningen för att sprida skvaller och vara skadlig för en demokratisk process. I min lilla värld är det fullkomligt häpnadsväckande. Att tycka det är obekvämt att bli granskad är en sak, att från talarstolen i fullmäktige attackera den fria pressen är någon helt annat. Lite anständighet om jag får be.

Hur som helst. Julkalendern är underhållande och trivsam, men det här med tidsreseparadoxer och hur svarta hål fungerar hade de nog behövt fundera ett varv till på. Skriver du något på en vägg förritin är det ju inte som att det plötsligt dyker upp helt magiskt nuförtin, då skulle det ju ha stått där hela tiden för människorna i nuförtin. Men å andra sidan är det ju avsett för barn, och som med all fiktion får man ju acceptera att det är så den verklighet julkalendern utspelas i fungerar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home