Monday, December 27, 2021

Två poäng!

Bofors - Almtuna 4-3 förl. (2-1, 0-1, 1-1, 1-0)

En match där BIK mycket väl hade kunnat avgöra redan i första perioden. Stort spellövertag då. 22-10 i  skott. Tre ramträffar. Spelade sedan helt ok i andra och tredje. Kändes bättre och skickligare än Almtuna men saknade den där sista lilla hettan. Almtuna gjorde ett skitmål till 2-2 men det kändes ändå hyfsat kontrollerat tills domarna en bit in i tredje fick för sig att bli Almtunafans. Två halvbilliga BIK-utvisningar (där den andra från där jag stod såg helt felaktig ut, men kan förstå om det från domarens vinkel såg ut som en tripping) gjrode att man fick spela tre mot fem. Klarade det nästan men med några sekunder kvar tills den första BIK:aren skulle komma in fick Almtuna in ett ledningsmål. Surt. Och man blev ju inte på bättre humör när de randiga lyckades missa ett par Almtunautvisningar, varav den ena var supertydlig och solklar. Uppenbar hakning  med klubban i armvecket på en framstormande BIK-spelare. Innan dess hade dock BIK som väl är kvitterat, men med ett PP där med bara några minuter kvar hade mycket väl kunnat innebära att det blev tre poäng istället för två.

I förlängningen fortsatte BIK att vara drivande. Almtuna hade visserligen chanser (det är ju svårt att inte få när man spelar tre mot tre), ett par bra sådana, men BIK hade på det hela taget mer puck. Sköt fler skott. Fick till sist ett PP med sig och avgjorde då. Lilja, såklart. Han är bra i år.

Bra stämning i hallen trots de nya restriktionerna. Mycket (nästan uteslutande) tack vare A-sektionen som dragit ihop ett rejält gäng som höll igång hela matchen. De provisoriska sittplatserna på ståplats funkade annars helt okej. Lite svårt att få överblick på spelet då jag fick sitta på en annan del av läktaren än jag brukar, och det är verkligen inte samma grej att se hockey sittande som när man står men det är vad det är. Det som var lite sådär är att platserna inte var tydligt numrerade. I och med att man har ett platsnummer angivet på biljetten hade det underlättat om det satt en lapp med ett stolsnummer på varje plats. Att själv behöva räkna blir bara bökigt, och när jag frågade en publikvärd hur jag visste vilken plats som var min (vilket håll ska man ens räkna ifrån?) blev svaret typ att bara ta en plats vilken som helst på "min" rad. Det funkade, med hade naturligtvis kunnat bli småkrångel med om någon kommit haft just den platsen på biljetten (vilket som tur var inte hände). Så där finns utrymme för förbättring. Annars får man säga att de löst det hela så gott som gått, och på det hela taget verkade folk sköta sig med att sitta på sina platser och inte resa sig för annat än att gå till kiosk eller toalett. Ironiskt nog var det fler som blev tillsagda på sittplats att det var obligatoriskt att sitta ner...

Hur som helst. Skönt med seger, men retsamt att det inte blev tre poäng. Det tycker jag BIK hade varit värda. Fast vi tog fler poäng än lagen framför i tabellen, och än Björklöven precis bakom, så det var ju bra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home