Saturday, December 18, 2021

Extra härligt!

Bofors - Västerås 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

Vissa segrar är skönare än andra. Alltid lite extra gött att tvåla till Västerås. Ny stark match av Hellgren i målet (de han släpper in går inte att säga mycket om). Två mål av Lilja, som inte bara fått sitt definitiva genombrott utan vuxit ut till en publikfavorit. Första målet efter bara 35 sekunder, det andra stängde matchen i öppen bur. Tre av fyra mål av Karlskogapôjkar då även Julle hängde ett. Kul att Collberg fick spräcka målnollan och sätta dit viktiga 3-1.

Spelmässigt en bra insats av BIK. Ganska överlägsna i inledningen då det kändes närmre både 2 och 3-0 innan Västerås fick ett från där jag stod billigt PP de kunde utnyttja till att kvittera. Sedan onödigt jämnt på slutet då domarna tog en del märkliga beslut som släppte in Västerås i matchen. Utvisningen som ledde fram till deras andra (de var ruggigt vassa i PP) var väl visserligen inte felaktig, men de hade innan det släppt en hel del Västeråsgrejer som mycket väl kunde (och borde) ha renderat utvisning för de gulsvarta. Framförallt kanske en väldigt tydligt tröjdragning som typ alla utom de randiga såg. Men nu löste det sig ju som väl är ändå. Var ett par gånger det inte var långt ifrån en kvittering, men på det hela taget försvarade sig BIK bra. Att Västerås trots massiv forcering bara lyckades få iväg åtta skott på mål i tredje perioden säger ändå en hel del. Så väldigt himla jätteskönt och härligt att det blev seger.

Det här var sista matchen före jul. I och med segern och kvällens övriga resultat innebär det att vi kommer fira jul som trea. Att gå på jullov som trea trots att det emellanåt sett småhackigt ut, trots ett par rejäla plattmatcher (ffa Troja och Tingsryd hemma), trots att det känts ineffektivt, trots att PP lämnar en del i övrigt att önska, trots att väldigt få BIK:are skulle säga att man varit nöjda med spelet såhär långt säger väl ändå något om laget kapacitet, om vilka förväntningar som finns och vilken styrka man har i att kunna plocka poäng även om spelet inte är på topp. Det lovar också gott inför fortsättningen. När allt väl faller på plats och vi prickar toppformen, då kommer vi vara svåra att tas med. Kan bli en ganska rolig "vårtermin", särskilt om vi får ordning på de bitar som hittills varit mindre bra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home