Wednesday, December 08, 2021

Kuken!

Bofors - Västervik 2-3 förl. (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)

Usel domarinsats. Till sist blev det också den som avgjorde matchen. En väldigt misstänkt knätackling, en tackling som åtminstone på reprisen såg ut att komma stenhårt från sidan efter att vår spelare skjutit. Blev ingenting. En extremt petig utvisning för hakning när Björka petade lite lätt med klubban. En abuse på en BIK:are precis efter slutsignal, och bara sekunder innan han skulle komma in en till billig (om än lite mindre billig) hakning där han mycket väl hade kunnat ta Västerviksspelaren för att han höll fast klubban. Under den avvaktande fick de givetvis in pucken som avgjorde. Bra match domarn, verkligen.

I övrigt var väl känslan som vid så många andra förluster den här säsongen. Det syns att BIK är ett i grunden skickligare hockeylag, men får svårt mot köttmursförsvar, har inte studsarna med sig och saknar det där sista lilla för att få in pucken. Som att det finns en hel del bra spelare i laget, men att den absoluta spetsen inte finns där, eller i alla fall inte är tillräckligt spetsig. Sedan ska medges att BIK under framförallt större delen av andra perioden spelade rätt knackigt, men man kan inte heller förneka att de under den periodens avslutande minuter, efter 1-2-målet, inte gav Västervik en chans. Likväl lyckades de inte omsätta spelövertaget i mål. Samtidigt ska vi komma ihåg att om BIK gjort det första målet istället för att Västervik efter att inte haft något alls i inledningen från ingenstans fick in en riktig skitpuck hade det antagligen blivit en helt annan match.

Känslan består väl dock att vi inte riktigt verkar ha kommit igång, att vi är för ineffektiva och kanske att det saknas viss offensiv spets. Tror vi får se detta som en mellansäsong.

Till sist ska säga att publiksiffran idag var usel. 1600 är stort jävla underkänt. Överhuvudtaget har det varit snudd på pinsamt dåliga publiksiffror hela säsongen hittills, särskilt med tanke på att man inte fick gå på match på hela förra säsongen. Är väl egentligen bara i ett par, tre matcher det varit bra publiksiffror. Att det sedan blev lite folk idag har väl sina förklaringar. Första matchen sedan vaccinpasset infördes, dagen efter att nya restriktioner utfärdats, ett BIK som inte direkt rosat marknaden varken spel- eller resultatmässigt den sista tiden (särskilt inte på hemmaplan, där vi har ett riktigt dåligt facit såhär långt).Det må finnas förklaringar, men vore jag ansvarig hade jag definitivt blivit orolig över den dåliga uppslutningen på läktarplats. I jämna matcher kan det mycket väl vara publikstödet som får vågskålen att tippa över, och än så länge är stämningen och publiktillströmningen inte vad den borde vara.

Till sist blev det domarna som avgjorde ikväll, men hade vi bara haft tillfredställande effektivitet hade vi aldrig behövt hamna där.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home