Sunday, August 07, 2022

Semesteravslut

Sista semesterdagen. Klart man gärna skulle vara ledig ett tag till, men förvånande nog känns det ändå rätt okej att börja jobba igen imorgon. Är väl kanske för att det är lite roligheter planerade i slutet av september så att det finns något att se fram emot. Sedan har jag nog generellt svårare att börja igen efter julledigheten. Då har det varit först jul och sedan nyår som man sett fram emot och som plötsligt ligger bakom en, samtidigt som man hunnit mysa in sig och sommarledigheten fortfarande känns fruktansvärt avlägsen. Hur som helst, imorgon drar det igång igen och det lär inte bli någon mjukstart. Minns jag rätt är det bara två arbetsveckor tills tidningen ska vara färdig, så det lär bli full fart direkt.

Har annars haft en helt okej sista semesterdag. En rätt vanlig söndag med handling, familjemiddag och sådär. En fläskig storfilm under kvällen.

Semestern som helhet får man också vara nöjd med. Har läst färre böcker än planerat, till stor del för att sommarläsningen bestått av att vara Borges med Filosofins historia. Det är ju inte direkt något man plöjer sig igenom på en kafferast. Har däremot sett en hel del film och ett par serier. Så kulturkonsumtionen har ändå legat på en helt okej nivå. Överlag har det varit en trevlig ledighet. Jag tycker ju mycket om att vara ledig. Det enda jag kan klaga på är väl att jag inte kommit mig för att ta tag i det där skrivprojektet som legat på is ett tag och som jag hade tänkt ägna lite tid åt. Men för det har jag ju bara mig själv att skylla. Det och att det inte blev någon särskilt konkret semesterflirt. Det sistnämnda hade varit fint, men det är ju inget man kan räkna med ska inträffa.

Det som sker det sker.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home