Saturday, December 31, 2022

Det traditionsenliga statistikinlägget

Alldeles snart är året över, ännu mer snart dyker kvällens gäster upp och festligheterna drar igång. Men först kör vi, helt traditionsenligt, årets sista inlägg, den lilla statistiken.

När året nu når sin ände innehåller denna blogg 15208 inlägg, vilket i jämförelse med att den för ett år sedan hade 14860 inlägg innebär att jag under 2022 skrivit och publicerat 348 inlägg. Faktiskt exakt lika många som i fjol, vilket alltså innebär att snittet på 0,9534 inlägg per dag också det är oförändrat. Lite överraskande ändå, hade nog gissat att jag skrivit något färre inlägg detta år i och med att restriktionerna lyfts så man gissningsvis varit ute någon kväll mer och att jag också var bortrest några dagar under hösten. Men där hade jag alltså fel.

Håller trenden i sig och jag skriver lika många inlägg även 2023 kommer jag om ett år således ha 15556 inlägg här. Återstår att se om det blir så.


Statistiken för årets läsning är ett sorgligt kapitel. Har inte blivit mer än 19 lästa böcker i år. Ett riktigt bottenrekord. Till viss del har jag haft mindre tid att läsa, men en stor anledning är också att jag i somras bestämde mig för att läsa Filosofins historia och den andra av de tre tjocka Borgesvolymerna. De är båda rejält tjocka och ingen av dem särskilt snabbläst, faktum är att jag ännu inte avslutat någon av dem även om jag närmar mig slutet på båda, så under sommaren där det brukar plöjas en hel del titlar blev det istället väldigt få utlästa. Så även om det är få böcker som lästs ut har jag ändå läst under året, det har bara råkat falla sig så att flera av de böcker jag läst varit ganska tjocka och tagit sin tid. Förhoppningsvis blir det fler under kommande år. Lär nog inte bli något rekord (det är svårt att hinna när man också har ett jobb att sköta), men 40-50 böcker ska det väl förhoppningsvis kunna bli i alla fall.


Och med det önskar jag eder alla ett gott nytt år. På återhörande 2023!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home