Thursday, December 22, 2022

Dåliga siktförhållanden

Var ute och körde en sväng i eftermiddags. Det var nästan lite vidrigt. Det var mörkt och regnigt, rutan var både lite småskitigt och immade igen lite lätt. Kort sagt: man såg inte ett skit. Stundtals var det nästan lite otäckt, särskilt som man vet att många som är ute och går syns dåligt till att börja med när det är mörkt och att många av dem inte fattar det utan bara knallar på vid övergångsställen och dylikt som om de vore självlysande. Sedan blev det såklart också lite knixigt när jag skulle parkera och en dam stod precis intill och väntade på att jag skulle bli klar så hon kunde kliva in i sin bil och det var stressande och well, till slut gav jag upp och ställde mig på ett annat ställe. Skulle säga att jag är ganska okej på att köra bil (om än långt ifrån någon mästare), men just sådan där lägen är det är småtrångt, man kommer snett från början, sikten är dålig och man dessutom blir lite stressad, det är jag inget vidare på. Hade det varit dagsljus och lite lugnare däremot, då hade det gått strålande.

Lugn dag och kväll i övrigt. Fastnade framför Knives Out när jag fick se att den gick på tv. Det är väl typ det som hänt. I morgon är det dagen före julafton med allt vad det innebär. Om jag kommer mig för tänkte jag kila iväg till stan och se om den där lokala julmusten vi rapporterade om i senaste tidningen finns att få tag på (och inte tagit slut). Kan ju vara kul att ha någon flaska av till julafton i så fall.

Satte nya ljus i ljusstakarna förut. Röda, spiralformade ljus som jag fick med mig när vi röjde hos farmor. De är nog inte helt nya, för enligt prislappen hade de kostas 5:20 på B&W. Det är ju ändå några år sedan de butikerna existerade. Men oavsett ålder är de nog fina när de är tända. Har inte testat än.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home