Thursday, December 29, 2022

Kan ha gjort ett fynd

Fick ett ryck och köpte en ny dator i dag. Den jag har fungerar bra och jag trivs med den, men operativsystemet är gammalt och efter årsskiftet slutar det komma uppdateringar till det. Dessutom är den nästan tio år gammal, så att uppgradera till senaste windows är tveksamt om det ens hade gått. Så kollade lite på webben först för att ha ett hum om vad som skulle kunna vara aktuellt, knallade in på affären och pratade lite med dem om vad jag kunde tänkas behöva utifrån mina behov och så blev det affär. En dator som var något dyrare än jag förväntat mig efter kollen på nätet, men som var prissänkt med nästan 3000 nu under mellandagarna så trots att jag även kostade på mig office blev det billigare än jag hade trott. Känns som en riktigt bra affär. Dock fanns den inte i butiken just nu och de skulle göra den startklar med uppdateringar och installationer och sådär, så det tar ett par dagar innan jag får den men de trodde att det skulle gå ganska fort. Så vi får se om jag hinner få den före nyår eller om det blir strax efter. Sedan blir det att sätta sig och flytta över filer, för man har ju en hel del man behöver ha tillgängligt, inte minst jobbgrejer. Vad som sedan händer med den här får vi se, vet att det finns några i Örebro som renoverar gamla datorer och ger dem till barn och familjer i behov av dator så funderar på att kolla med dem om de skulle vara intresserade. Den fungerar ju på det stora hela bra, så kan den komma till nytta vore det såklart bara toppen.

I övrigt har dagen varit lugnt på det stora hela. Lyckades halka omkull när jag gjort ett ärende på stan och var nästan hemma. Kände mig givetvis oerhört värdig. Ännu mer så när jag bara några meter senare var på vippen att dratta omkull igen. När det snöar på isiga gator blir det förjävla halt, särskilt som man inte ser isfläckarna när de döljs under snön. Men jag kunde ju i alla fall glädja ett par barn som först tyckte det var skojigt att jag var nära att halka omkull och sedan tyckte det var ännu roligare att slänga sig på isfläcken.

Chefen messade igår om att vi skulle ha möte under veckan, men han har inte svarat om tid och plats så vi får väl se hur det blir med det. I grund och botten har jag ju en hel del kompledighet som jag tänker att jag tar nu i mellandagarna, men ett möte går väl att klämma in om det är så, och så får jag i så fall ta någon dag extra efter nyår i stället. Behöver på tal om nyår få till både årslistan och nyårsskivan nu de närmsta dagarna. Ligger lite efter där. Men det ska väl ordna sig med det också. Är ju ändå ett par dagar kvar av året. Annars har jag än så länge inga särskilda planer för nyår. Har inte varit några vanliga nyårsfester sedan före pandemin, och han som brukade ha dem har hunnit skaffa barn sedan dess så det verkar inte bli i år heller. Ska kolla med en polare om vi ska göra lite käk och ta ett par glas som vi gjort under pandeminyåren. Och blir det inte det så får jag väl dricka lite champagne, lyssna på lite bra musik och ha en stillsam och förhoppningsvis trivsam kväll i all enkelhet. Lite som en vinterversion av midsommarens lättgroggskväll eller champagne, chansons et chocolat. Det visar sig.

Bör kanske tilläggas att jag inte gjorde mig illa när jag halkade. Verkar inte ens ha blivit ett blåmärke. Var väl julfläsket som gav stötdämpning.

Blev sittande och slöglodde på Segelsällskapsresan i kväll. Så var den jultraditionen avbockad också. Slappa och slöa mellandagar, mycket möjligt den bästa tiden på året.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home