Tuesday, January 03, 2023

Filflyttning

Annandag nyår. Borde verkligen vara en röd dag. Har hur som helst ägnat dagen åt att sitta och föra över filer till den externa hårddisk jag använder som backup. Har inte fått nya datorn ännu, men nu är i alla fall allt som behöver sparas från den här datorn överfört och klart. Visade sig när jag började att jag inte hade fört över några bilder sedan jag bytte telefon för drygt fem år sedan, så det tog sin lilla tid. Även om varje enskild bild går fort drar ju tiden iväg när det blir stora mängder (i det här fallet strax under 10 000 bilder). Skönt att ha det klart. Får se sedan hur mycket av det jag lägger in i nya datorn, men det mesta jobbrelaterade kommer jag behöva ha där i alla fall, och en del dokument som har med olika skrivprojekt att göra. Är ju sånt som är så bökigt med att byta dator, flytta runt på filer och dokument och allt vad det är.

Kollade på JVM-kvarten under seneftermiddagen. Sicken match. Och vilket gött avgörande. Var det nu vi bröt den framgångsväg finsk hockey surfat på de senaste åren? Man kan ju alltid hoppas. Därefter kollade jag på Dunkirk, som ju var ganska omtalad när den kom för ett par år sedan. Välgjord, men som med så många andra världskrigetfilmer blir det sällan riktigt spännande eftersom man vet hur det går. Och så blev det väl lite väl hjälterunkigt på slutet.

Möte på jobbet i morgon. Hade gärna sett att det blev först nästa vecka, men då hade det väl blivit för kort tid för att hinna få allt klart i tid till att årets första tidning ska tryckas. Så möte i morgon, smyga iväg några mejl och kanske något samtal för att boka in grejer och så köra igång på allvar nästa vecka är väl inte en alldeles orimlig ordning.

Åt lite rester från nyår till middag i dag. Ugnsrostade rotsaker är verkligen inte dumt. Måste nog göra det lite oftare även till vardags, variera de vanliga makaronerna en smula. Kräver en liten insats att göra, men å andra sidan är det ju inga problem att göra en rejäl sats som räcker några dagar. På tal om rotsaker var jag på affärn i dag, för första gången sedan jag helt obetänksamt glömde scanna just rotsakerna jag köpte till nyår och givetvis fick avstämning just den gången (vilket ju var tur, för annars hade jag ju stulit av misstag). Förvånande nog fick jag dock ingen avstämning i dag. Det var jag annars helt säker på att det skulle bli. Men det lär väl bli inom en inte alltför avlägsen framtid antar jag. Vore ju konstigt annars.

Kom förresten på nu att jag kanske aldrig skrev något här om att det visade sig i avstämningen att jag glömt scanna. Det var pinsamt, men samtidigt var det av ren obetänksamhet. Var lite småstressad, hade lagt grönsakerna och rotsakerna i vagnen för att väga alltihop samtidigt i stället för att springa fram och tillbaka till vågen, vägde, klistrade på lapparna och lade ner dem i kassen utan att scanna. Sånt som kan hända den bäste, men det är ju ändå pinigt när det händer. Sedan kan man tycka att det är typiskt att få avstämning just den gången det händer, men som jag nämnda ovan var det ju också bra så att jag inte råkade få med mig sådant jag inte betalat för. Och när det är sådant där man väger själv, som just inte kostar mer än några futtiga kronor och det är någorlunda uppenbart att det är ett ärligt misstag känns det ju ändå mindre pinsamt än om det varit ett kilo oxfilé eller en hink kalixlöjrom eller något annat i det så att säga dyrare segmentet. Nåväl, shit happens och framöver blir det verkligen att dubbelkolla så allt är scannat innan jag sätter tillbaka scannern i terminalen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home