Thursday, January 05, 2023

Skitstart på hockeyåret!

Bofors - Mora 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

Ganska tråkig match. Ännu mer så eftersom det blev förlust så klart. En sån där match som är jämn och hade kunnat sluta hur som helst, men där inget av lagen är särskilt bra. Tycker dock att BIK hade varit värda poäng, de skapade ändå en del fina chanser men som så ofta under tyngre perioder är marginalerna inte riktigt med. Man håller i pucken någon tiondel för länge, avslut kommer lika mycket för sent, puckar går någon millimeter från bladet i avgörande lägen eller hoppar till just när man ska skjuta. Sedan hjälper det ju inte med domare som återigen kanske inte direkt avgör men har ett rejält finger med i det hela. 0-1 efter en från läktarhåll ganska billig utvisning, en väldigt tveksam utvisning med tre minuter kvar och man kan anta att BIK är på väg att börja slutforcera på allvar (just den utvisningen såg det faktiskt ut som att den andre domaren var framme och frågade vad det egentligen var han tog för, men det hjälper ju inte när det redan är dömt). Därtill någon mer relativt billig utvisning samtidigt som det stundtals kändes som att Mora fick åka runt och hacka och slå lite som de ville. Skreks, inte oförtjänt, filmare efter killen som fick så väldigt ont i samband med den sista utvisningen men sedan snabbt studsade upp igen och spelade det följande pp:t utan problem. Gruff vid slutsignalen. Har full förståelse för att många BIK:are åkte rakt av isen utan att tacka för matchen. Bara att hoppas att de blir så griniga och tjuriga nu att de åker upp och fullkomligt kör över AIK på fredag.

För övrigt inte jättehärligt att promenera både dit och hem i det här vädret. Hem gick okej även om det blev tungt att pulsa i snön (kommer ha träningsvärk i benen i morgon) för då hade jag medvind, men dit var hemskt. Intensivt snöande och kraftig motvind hela vägen. Hade is på insidan av glasögonen när jag kom fram, och var så täckt av snö att jag fick försöka torka ur håret med pappersnäsdukar för att det inte skulle rinna i hela ansiktet. Då känns det ju ännu surare att det dessutom blev förlust.

Och inte blev man gladare av JVM heller. Så typiskt att en idioticing leder till slutminutskvittering och att det lag som haft det mesta av spelet i förlängningen åker på ett sketmål i baken alldeles på slutet. När den där pucken slogs över mittlinjen och gled över förlängda mållinjen visste man ju någonstans att det var vad som skulle hända. Kuken.

PS. Fick mess i eftermiddags om att nya datorn har kommit, så hade jag precis hällt upp en öl och slagit på en film så hämtar den först i morgon men det innebär alltså att det här högst sannolikt är det sista inlägget jag skriver från den här datorn. Lite ledsamt på sitt sätt, den här datorn har varit en trogen vän och arbetshäst under de här åren. Det är många sidor text som skrivits på den.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home