Saturday, April 22, 2023

Solskenstidningsläsning

Säsongspremiärade balkongen på allvar i dag. Satt där och läste tidningen och drack en pilsner tidig eftermiddag. Det var trivsamt. Därutöver har lördagen inte direkt utmärkt sig, men det har varit en lugn och skön och trevligt ledig dag. Sådana ska inte underskattas.

Ska vi prata lite hockey så är jag väl inte helt övertygad om att det är en lysande lösning att ersätta Volden (som tråkigt nog valde att söka sig vidare) med en på seniornivå helt oprövad målvakt. En kille som aldrig spelat en seniormatch, som inte haft superimponerande siffror i juniorserierna, aldrig spelat i något av juniorlandslagen. Det känns som en rejäl chansning i mina ögon. Särskilt som en av framgångsfaktorerna de senaste säsongerna varit att vi haft ett riktigt starkt målvaktspar där det i princip inte spelat någon roll vem som stått. Hoppas såklart att Jonsson kliver in och är asgrym, men det känns såhär på förhand som ett riskfyllt drag.

Och så får vi alltså möta Nybro nästa säsong. Minst sagt ett dramatiskt avgörande i den där kvalserien. Kanske inte det roligaste laget, i alla fall inte senast de var uppe, men en klubb med tradition. Betydligt hellre dem än exempelvis Väsby. Så får vi se om spelschemat blir sådant att jag lyckas lura hit polaren därifrån jag pluggade med för att gå på hockey.

I morgon blir det en rejäl storhandling. Tänkte ha lite matlagningsvecka till veckan för att fylla frysen med lådor, och då behöver det ju handlas hem en del. Har till och med gjort en tämligen detaljerad lista för att inte missa något.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home