Wednesday, November 01, 2023

Helvetesröv!

Bofors - Djurgården 3-4 förl. (1-1, 1-0, 1-2, 1-0)

Fy fan för den här jävla skiten. När vi gör 3-1 med drygt fyra minuter kvar känns det som att vi kommer vinna. Djurgården plockar ut målvakten, men det känns ändå hyfsat lugnt till vi slår en icing med 50/50-känsla för att den mycket väl hade kunnat slås av (vilket den såklart inte gör). Djurgården gör självklart mål i princip direkt på tekningen. De plockar målvakten igen. BIK lyckas dra på sig en interferenceutvisning (som jag inte kan säga mycket om eftersom jag inte såg den) och pang bom så är det fem sekunder senare kvitterat. Dålig insats i förlängingsspelet och bara 14 sekunder in i sudden är det avgjort. Tappa 3-1 i slutminuterna. När man på det hela taget gjort en rätt hyfsad match. Så typiskt för den här säsongen på något vis. Och att det sker efter en icing som mycket väl hade kunnat slås av, det kommer skava ett tag. Samtidigt vet man ju, när motståndarna plockat målvakten så slå för guds skull inga icingpuckar. Det blir alltid livsfarligt när det händer.

Hade vi vunnit ikväll hade avståndet till strecket krympt till en poäng. Nu växte det till fem. Fy fan. Någon gång måste det väl börja studsa rätt.

Vill inte såga egna spelare, tror inte det gör någon bättre, men Norbäck har inte alls träffat rätt här. En sak att han inte får utdelning offensivt, men jag vet inte hur många pucktapp och felpass i offensiv zon som lett till mer eller mindre farliga spelvändningar han haft. Där måste han definitivt steppa upp. Även Lyckåsen tycker jag behöver bli bättre sett till tänkt roll i laget (och vad man får förmoda en förhållandevis stor lönecheck). Alldeles för mycket pucktapp och aktioner som sätter både honom själv och lagkamraterna i dåliga situationer där. Till sist finns också betydligt mer att önska av Albin Eriksson. Han kan glimta till med en fin aktion emellanåt, men alltför ofta håller han lite för hårt i klubban eller tvekar den där bråkdels sekunden som gör att målvakten hinner ta position. Säkert till stor del en fråga om självförtroende, men man hade hoppats och förväntat sig betydligt mer från hans klubba. Förra året gjorde han trots allt 20 mål, om än i betydligt högre takt första halvan av säsongen än under den andra halvan. Tolv matcher in på denna har han fortfarande inte gjort ett enda.

I mångt och mycket är det just i poängproduktionen BIK:s problem tycks ligga. Undantaget Plato som varit ett utropstecken är det egentligen inget av de offensiva förvärven som lyckats kliva in och blivit bärande eller ledande offensivt. Vi hade behövt att någon av dem hade kunnat gå in och producerat på en stadig och hög nivå, gärna runt en poäng per match. Mycket kan såklart hända men just nu känns det som att vi saknar spetsen som skulle behövas. Kanske läge för Torsten att ta en koll vad som nöter bänk i SHL och se om det finns något som skulle kunna bidra där.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home