Saturday, October 28, 2023

Fin födelsedag med Tuttahäng

Blev en trevlig födelsedag i går. Lite annorlunda mot hur det brukar vara, men väldigt trevligt. Syrran och hennes lilla familj var i stan så det blev av förklarliga skäl nästan mer fokus på att hänga med den bara drygt månadsgamla systerdottern än på att fira födelsedag. Så himla go liten unge. Fick hålla henne en bra stund, och efter det var det ett par gången som att hon närapå ville komma till mig, så något slags connection verkade det som vi fick i alla fall. Mysigt.

Fick paket såklart. Annika Norlins nya bok, ett nytt par mysbyxor, ett paket rakblad, biljett till Snedtänkt i Örebro. Och så får jag ett par skor, men de får jag beställa själv så det blir rätt storlek och modell och allt. Ska bli kul att gå och se Snedtänktshowen. Blir spännande att se vilka gäster och ämnen som dyker upp.

Sedan blev det, som sagt, lite sent. Delvis för att de var fredag och farsan, som ju också fyllde år i går, jobbar på fredagar och skulle hämta upp svågern vid tåget när han slutade. De var inte hemma förrän vid sextiden, och så skulle det göras mat och sådär. Så vi käkade middag, öppnade paket, fikade. Blev sedan sittande och tjötade och umgicks med Tutta (systerdottern, som inte alls heter så men som jag kallar henne). Tror klockan var vid ett när jag gick därifrån. Så var väl inte görpigg när klockan ringde för ett par timmar sedan, men det är smällar man får ta.

Ikväll blir det lite kalas med polare. Ska spelas groggolotto och hållas på. Det ska också blir roligt, om än kanske på ett lite annat sätt än gårdagens firande. Men det är en del som behöver ordnas och förberedas här under dagen. Någon sista grej som ska handlas, en del som ska tillredas, grejer som ska plockas fram, andra som ska läggas undan. Ni vet hur det är. Har gjort en lista så jag inte missar något, och ska väl försöka sätta fart här strax så blir det inte så stressigt framåt eftermiddagen och kvällen. Ambitionen är att bli lite mindre full än de tidigare åren när det spelats groggolotto, vore skönt att inte vara illamående exakt hela dagen i morgon, men vi får väl se hur det går med den ambitionen. Väl i stunden tenderar ju den där tanken på morgondagen att på något märkligt vis försvinna.

Nåväl, ett år äldre. 38. Sjukt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home