Tuesday, October 24, 2023

Hoppas det inte blir en alltför kall natt

Att byta tätningslist var ju inte bara. Eller själva bytandet var rätt okomplicerat, men det krånglades till av att varenda jäkla list var för tunn för att täta ordentligt på balkongdörren. Vet inte hur många gånger farsan fick åka iväg och köpa ny list. I fönstret blev det bra, på balkongdörren... mindre bra. Drar mer där nu än vad det gjorde innan listen byttes. Fick nödlösa lite och sätta eltejp runt dörren. Det isolerar inte direkt mot kylan (just nu är det förhållandevis kallt här inne), men det blåser åtminstone inte rakt in genom någon glipa. Tjockare list är naturligtvis svaret, problemet är bara att ingen av bygghandlarna här i stan verkar ha tillräckligt tjocka lister. Men får man bara tag på det är det hela snart åtgärdat.

Fick också ett ryck i dag och slog på min gamla iPhone 4. Tänkte att jag skulle ta bort bilder och appar och allt jox i den för att sedan kunna lämna den till återvinning. Helst hade jag gjort en nollställning, men då hade jag behövt kunna ansluta till internet så det fick bli en mer manuell approach. Slog mig hur liten den kändes jämfört med dagens telefoner. Framförallt skärmen, den kändes väldigt liten. Ändå kändes de där relativt tidiga smarttelefonerna så väldigt stora när de kom. En annan sak som slog mig är hur man vant sig vid bekvämligheten med face id. Att först trycka på knappen och sedan svepa för att skriva in sin kod och låsa upp telefonen kändes väldigt omständligt. Nu har dock den telefonen hamnat i påsen med elektronikskräp som ska lämnas till återvinningscentralen. Sentimental som man är känns det på sitt sätt lite sorgligt, men samtidigt så, det finns ju ingen mening med att den ska ligga här till ingen nytta alls. Kan då materialen återvinnas och leda till en gnutta mindre utsläpp finns ju i alla fall något vunnet med det.

Annars har jag både tvättat och dammsugit i dag. Gjort lite ärenden på stan. Nu blir det städdagar onsdag-torsdag. Kök ska städas, badrum rengöras, damm torkas, golv skuras, och så vidare. Man vill ju trots allt ha det någorlunda presentabelt när man ska få gäster till helgen. Men bra att jag hann smygstarta lite med dammsugning i dag, då har jag ju sparat in lite tid till övrig städning kommande dagar.

På tal om gäster ryktas det om att systerdottern ska göra sitt första besök på värmländsk jord under veckan. Henne ser jag fram emot att träffa, för det har jag hittills inte haft möjlighet till. Har bara sett henne på bild och video, så det blir ju lite som att träffa en kändis.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home