Saturday, November 11, 2023

Kanoners!

Bofors - Västerås 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)

Bästa hemmamatchen hittills den här säsongen? Mycket möjligt. Västerås var lite bättre i första perioden, men BIK tog över i andra och fortsatte sedan spela bra hela matchen. Visserligen låg vi under efter andra perioden, på grund av en olycklig retur till en spelare som fick stå lite väl ren, men spelmässigt hade vi definitivt momentum där. Sedan fick vi äntligen ett par pp i tredje och pangande in mål i båda, och på slutet kom fyran i tom kasse. Riktigt, riktigt skön seger. Att special teams skulle avgöra till vår fördel hade man kanske inte riktigt räknat med på förhand med tanke på hur vårt pp varit under säsongen och Västerås å andra sidan varit väldigt effektiva där, men det gör det ju bara ännu härligare. Och segern blev ju för den delen heller inte mindre skön när en av Västerås förmenta stjärnor efter 4-2 med typ tio sekunder kvar lyckades dra på sig en utvisning för att ha sagt något till domaren.

I övrigt lite anmärknignsvärt att matchen bröts på grund av brandlarm med drygt två minuter kvar av andra perioden. Falsklarm enligt uppgift, men hallen fick utrymmas så det var bara at snällt knalla ut. Sedan skulle alla visiteras igen innan det hela kunde återupptas. Dock hade de varit smarta nog att spola isen under uppehållet så när de två minuterna var färdigspelade blev det sidbyte och ny period i princip direkt utan paus. Så på det stora hela blev matchen inte särskilt mycket fördröjd. Andra gången på bara några säsonger nu som det blev utrymning pga brandlarm. Var något glesare på läktarna när det hela återupptogs, antar att en del åkte hem för att de inte orkade vänta. Och den lätt hetsiga stämning som rått innan den ofrivilliga pausen svalkades av en del. På gott och ont.

Hyllningen till Daggen var fin. Att Västeråsfansen gjorde vad de kunde för att störa den var väntat, men en smula ovärdigt. Nåväl, vill de skämma ut sig är det deras sak. Så fett efter matchen också när Daggen kom ner på isen för att köra en sista stolta BIK:are.

Fortsätter vi spela som vi gjorde i kväll framöver kan det nog bli en ganska kul säsong till slut, den inledande formsvackan till trots.