Thursday, November 09, 2023

Utmärkt föreställning

I kväll har jag varit i Örebro och sett Snedtänkt som föreställning. Det var roligt. Kalle Lind och ett par gäster pratade om diverse scenpersonligheter med koppling till närområdet, såklart blandat med stickspår i klassisk Snedtänktanda och en del andra inslag. Peter Flack var en av gästerna och berättade både om Hjalmar och minnen och förebilder. Väldigt underhållande, men visst det kräver kanske att man har ett visst intresse för underhållningshistoria, och lite förkunskaper skadar nog inte heller, för att fullt ut uppskatta det. Men för oss som har det var det en kanonföreställning. Nästan så det känns trist att varje föreställning är unik med olika gäster och ämnen, för nu vill man ju gärna se vad som kommer upp under övriga turnéstopp...

Första besöket på Hjalmar Bergman-teatern för övrigt. Trevlig lokal, riktigt najs arkitektur. Särskilt foajén eller vad man ska kalla det där serveringen fanns, grymt häftigt rum. Ganska brant lutning på läktaren, vilket gjorde att man såg bra när man som vi satt lite längre bak. Eller lite längre bak, vi satt i mitten av översta raden och det visade sig vara kanonplatser. Kan jag rekommendera om man ska se något där.

Dagen utöver det har föga överraskande bestått av jobb. Gjorde färdigt lite saker från igår imorse, ringde ngåra samtal, sedan hade jag ett jobb i Kristinehamn på eftermiddagen. Så det var i princip inte mycket mer än att åka hem, slänga i sig mat och sedan dra iväg till Örebro när det var klart. Kommer skriva den texten imorgon är planen. Förhoppningen är att hinna med ytterligare något utöver det så det blir en grej mindre till veckan, men vi får se vad som hinns med helt enkelt.

Inte utan att man känner sig lite trött nu. Har varit en lång och ganska späckad dag. Inklusive höstens första mörkerkörning, i spöregn dessutom. Finns ju tillfällen som är roligare att köra vid.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home