Wednesday, December 06, 2023

Bitterljuv seger

Västervik - Bofors 5-6 förl. (2-3, 2-2, 1-0, 0-1)

Att tappa en ledning med 5-2 efter halva matchen till kryss är givetvis inte okej, då ska man bara kunna stänga till och spela av, framförallt mot ett bottenlag. Men med det sagt får man med tanke på formen på slutet vara glad att det ändå blev seger till sist. Att få vinna och få den lilla knuffen i självförtroendet kan nog vara mer betydelsefullt än exakt hur många poäng det blev.

Försvarsspelet verkar ju dock inte ha varit någon höjdare hos något av lagen ikväll. 50-45 i skott är grymt mycket skott på mål. Att släppa till 50 skott på mål är inte bra. När man sedan inte sett matchen är det såklart svårt att veta exakt vad det varit för skott man släppt till, tio lösa puckar från mittzon är ju bättre än ett avslut från fritt läge i slottet, men siffrorna är inte smickrande. Där verkar det finnas lite att jobba på.

Men men, nu kan vi förhoppningsvis ta med oss känslan av att ha vunnit och bygga upp lite självförtroende till på fredag. Kan man göra en insats i paritet med den mot Björklöven för inte så längesedan finns alla möjligheter. Ser ut att kunna bli mycket folk på läktarna, så vi får hoppas att det ska kunna trigga grabbarna till en riktigt bra insats.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home