Wednesday, February 14, 2024

Härligt! Äntligen!

Västerås - Bofors 4-6 (1-3, 1-2, 2-1)

Så in i helvete gött med tre poäng, med seger. Äntligen! Sedan kan man såklart tycka att det inte borde ha behövt bli raffel med ett måls ledning efter halva tredje perioden med tanke på att vi ledde med 5-1 några minuter in i andra, men det orkar jag faktiskt inte bry mig ett skit om just nu. Nu känns det bara skönt att vi vann den här viktiga matchen. Allt annat kan kvitta.

Grym utdelning i PP får man säga. 80%. Visst kan det hända att man rentav är uppe på hundra i någon match där man kanske fått ett eller två, mer sällan tre PP:n, men att göra mål i fyra av fem är riktigt starka papper.

Hoppas nu att den här segern får det att lossna och att vi kan fortsätta vinna matcher framöver. Man kan ju inte räkna med någon ny åttamatcherssvit, men kan vi slå lagen vi "ska" slå och plocka en och annan poäng mot lagen på övre halvan i den matcher som återstår bör vi ha goda chanser att ta oss till slutspel. Ny viktig match mot Almtuna på fredag. De är tre poäng före oss just nu men med sämre målskillnad, så skulle slå dem på ordinarie tid går vi förbi. Tittar man på hur tabellen ser ut just nu och vilka matcher som återstår känns den matchen och hemmamatchen mot Tingsryd om ett par veckor som nyckelmatcher. Även Nybro borta i näst sista omgången kan bli en grymt viktig match om tabellen håller sig någorlunda oförändrad tills dess. Tittar man historiskt vilka poäng som krävts för olika tabellplaceringar borde det räcka om vi plockar en poäng per match i snitt i de återstående matcherna för att klara minst den tiondeplats vi ligger på nu, men jag ser såklart helst att vi tar mer poäng än så och kan klättra några placeringar. Hemmaplansfördel i åttondelen hade ju inte varit dumt. Men där är vi inte än. Fokus på nästa match och en match i taget. Det gäller ju framförallt att hålla undan nedåt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home