Sunday, April 07, 2024

Domarskandal!

Bofors - Brynäs 2-6 (1-1, 1-2, 0-3)

Orättvist. Resultatet speglar inte matchen. BIK var under större delen av matchen det bättre laget. Det som avgör är att man inte lyckas utnyttja chanserna, ett individuellt misstag och, tyvärr, domarinsatsen. Det är svårt att vinna när det känns som att lagen spelar efter två olika regelböcker. När Brynäs under sista periodens första halva gör två PP-mål på utvisningar som rent formellt mycket möjligt är korrekta men det hela matchen släppts liknande grejer åt andra hållet. Under framförallt andra perioden var känslan att BIK borde haft ett par PP:n, och att man allra minst snart hade tjänat ihop till ett. Istället hittar den randige en halvbillig interference och en slashing som i stort sett ingen i hallen överhuvudtaget uppfattade och vips står det 2-5. Man vet att de så kallade storlagen tenderar ha fördelar i bedömningarna, men det är likväl lika frustrerande varje gång. Att vi bara får ett PP på hela matchen medan Brynäs får fyra speglar inte alls vad som hände på isen. Hakningar och fasthållningar är tydligen okej om du har rätt tröja på dig. Domarskandal.

Sedan ska sägas att BIK gjorde ett horribelt individuellt misstag som ledde till Brynäs 2-3. Ett sådant där misstag du aldrig ska göra, och definitivt inte i den här typen av match. Ett misstag som inte heller hänt om det inte var för en rätt onödig och klantig icing vi slog precis innan. Fast hade domarna sedan inte dömt så ensidigt vet man inte hur det hade slutat.

Mycket tyder väl på att den här serien i och med kvällens resultat är körd. Man ska såklart inte ta ut något i förskott och det vore förjäkla gött om vi kunde nita dit det här jävla pisslaget uppe i Gävle på tisdag så att vi allra minst får en hemmamatch till - vilket sett till matchbilderna inte vore helt otänkbart - men att vi ska lyckas vända hela matchserien känns tufft. Då hade vi nog behövt ha med oss 2-2 i matcher. Men kan vi i alla fall få en hemmamatch till vore det som sagt kul. Dels för att det känns trist om en match som avgörs på det här viset skulle bli det sista man ser av det här laget, men också för att det vore fint att få möjlighet att applådera och tacka grabbarna för en på det hela taget väl genomförd säsong där man verkligen växt under säsongens gång och har mycket bra att ta med sig och bygga vidare på inför framtiden. Kommer återkomma med lite tankar om truppen och kommande års lagbygge när säsongen verkligen är över, men kan man få lite kontinuitet, behålla en relativt stor del av truppen och krydda med ett par vassa spetsar tror jag det kan bli jäkligt bra nästa år. Men där är vi inte än. Brynäs hoppas givetvis på att kunna fira en finalplats inför hemmafansen på tisdag. Det ska vi göra allt för att förhindra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home