Monday, August 12, 2013

En riktig kanonhelg/vecka

I onsdags eftermiddag när jag kom ner till Göteborg åkte vi iväg till slottsskogen och fixade armband och allt sånt där. Efter en öl i solen på Pusterviks uteservering hamnade vi sedan på ett av de konstigaste evenemang jag någonsin varit på. Oktoberfest Göteborg. Ett stort jäkla tält på Heden, fyllt med långbord där folk satt och drack stora sejdlar med tyskt öl till ljudet av ett hysteriskt tyskt ompaompaband. Satt där och drack en öl och fascinerades av hur extremt konstigt, absurdt och allmänt surrealistiskt allting var. Man satt liksom bara och skrattade åt vad som pågick runtomkring en. Det går inte att beskriva med ord, utan det var bara jättekonstigt alltihop.

Tröttnade på oktoberfest efter ett tag och gick och tittade på Olle Ljungström på Liseberg istället. Tog sedan ett varv på Liseberg för att se om det var sig likt (det var det i stort sett) och tog sedan spårvagnen tillbaka till där jag bodde under festivaldagarna. En rätt bra start på festivalvistelsen får man säga.

Checkade in för mitt första arbetspass ungefär när festivalen körde igång på torsdagen. Jag jobbade med logerna vid Linnéscenen. Så jag hade som uppgift att typ ställa i ordning och städa logerna vid den scenen, och så himla mycket mer finns väl inte att säga om just det. Framförallt ska jag väl inte säga så mycket mer än så i och med att logeområdet är artisternas område och då ska man inte hålla på att prata om vad som händer där helt enkelt. Dock kan väl sägas att jobbet generellt sett var ganska lugnt, mycket av tiden ägnades liksom åt att sitta och tjöta inne på kontoret. Hade himla trevliga och bra kollegor i min grupp (och chefer också för den delen, vi kan mycket väl ha haft festivalens bästa överordnade), så det var gött att sitta där. Trivdes kanonbra med både jobbet och människorna jag jobbade med. Hur som helst slutade torsdagens arbetspass strax innan Beach House gick på scenen, så jag tittade på dem (skitbra) och sen åkte jag hem.

Fredagen började med att jag såg både Sibille Attar (väldigt bra), Amason (också bra), Angel Haze (jättebra) och två låtar av Rodriguez (sådär). Träffade dessutom en kömpis jag aldrig sett utanför internet förut, så det var ju himla trevligt. Sen gick jag på mitt längsta arbetspass under festivalen. Det blev också det passet med mest att göra, vilket är rätt naturligt i och med att vi jobbade till sent (03 enligt schemat) och att det då blir mer som ska städas och göras klart till nästa dag och så vidare. Sen blev det inte direkt mindre arbete av att jag under sista tredjedelen av passet blev utlånad till största scenen, där det var en hel del att göra. Det var kul att få se det också och hur rutiner och backstageområde och sånt skiljer sig mellan de olika scenerna. Var som sagt en del att göra där så jag slutade först vid tjugo över tre, då var vi inte färdiga utan jag var tvungen att gå för att hinna med sista spårvagnen.

Jobbade även på lördagen, och började då på tidig eftermiddag. Var rätt skönt att joba då och kunna sitta inne på kontoret, för det kom några rejäla regnskurar under eftermiddagen. När det regnar är det ju som bekant välkommet att vara inomhus. Var för övrigt en artist på vår scen under lördagen som hade så jäkla mycket bas att hela backstageområdet skakade. Det var helt sinnessjukt mycket (och tung) bas. Men rätt coolt ändå, även om det stundtals var så basigt att det nästan blev komiskt. Hur som helst jobbade jag fram till nio, tog adjö av mina kollegor och våra chefer och gick sedan och checkade ut. Tjötade en stund med ett par bekanta satt vid utcheckningen (nej de råkade inte bara sitta där, de var typ huvudfunktionär och funktionärsansvarig), och sedan hade jag jobbat färdigt för festivalen. Vilket på sitt sätt kändes lite märkligt sådär som det gör när något är över, men också lite skönt att kunna slappna av. Gick in på området en sväng, kom på att jag fortfarande hade funktionräströjan på mig så smet in på en toalett och bytte om, tog en runda i Benganstältet och såg slutet av Kendrick Lamar (jättebra, som cirka allt annat jag såg under festivalen). Tittade sedan i programmet vad som fanns kvar att se, kände inte att jag var jättesugen på att se Alicia Keys och beslutade mig för att ta mig ner mot stan och gå på någon av Stay Out West-klubbarna istället. Bestämde mig tillslut för att gå och se El Perro Del Mar och Villagers på Rondo. Mest för att både EPDM och Villagers är väldigt bra (framförallt EPDM har jag ju gillat som fan väldigt länge men aldrig lyckats se live), men också lite för att det var väldigt lätt att ta sig både  till Rondo och hem därifrån, samt att det kändes som att det skulle vara rätt lugnt med kö och så vidare där. Var mycket riktigt lugnt med kö, jag var till och med där såpass tidigt att det bara var att gå rakt in och att det var typ fyra pers där när jag kom.

El Perro Del Mar var hur som helst svinbra. Helt klart en av de bättre konserter jag sett i år. Villagers var också bra, men El Perro Del Mar var helt klart bättre. En kul grej under besöket på Rondo var för övrigt när jag precis hade kommit dit och stod och smuttade på ett glas vin vid änden av bardisken. Upptäckte då att många stod och tittade väldigt nyfiket mot mig, så jag började fundera på om jag är lik någon eller vad det var att jag var så jäkla intressant. Sen upptäckte jag att jag stod precis bredvid tavlan över barens sortiment. Det var nästan så att det kändes som en liten besvikelse.

Var väldigt trött efter några intensiva dagar med festival och jobb så efter Villagers åkte jag direkt hem och la mig. Var inte ens ett alternativ att göra något annat. Sedan sov jag ända tills klockan ringde vid middagstid på söndagen. Packade ihop min packning, åkte ner till centralen och åt innan det var dags för det traditionsenliga besök på skivaffären på centralen som alltid avslutar en Göteborgsvistelse. Hittade några fina vinylsinglar som går väl in i min samling. Sedan satte jag mig på tåget ifrån Göteborg och nu sitter jag här hos föräldrarna i Karlskoga. Vet inte riktigt hur länge jag ska vara kvar här, men någon vecka kanske. Är Iron Man i Kalmar till helgen och då undviker jag helst att vara där, halva stan stängs liksom av så är man inte intresserad av tävlingen är det bara bökigt att vara där då.

Men som jag sa igår har jag haft en riktig toppenhelg. Har trivts svinbra med jobbet och allting. Kan absolut tänka mig att göra samma sak nästa år igen. Och jag måste ge way out west ett extra plus för funktionärsmaten. Den har varit jättegod, och salladsbuffén hur generös som helst. Maten var så god och det fanns så mycket tillbehör man ville ha att man haft stora berg av mat på tallrikarna. Funktionärsmaten har varit i en helt annan liga än den trötta köttfärssåsen eller det smaklösa pulvermoset man fått på andra festivaler. Så det har verkligen varit superpositivt att jobba under festivalen.

Några kändisspaningar under veckan? Jovars, såg Adam Tensta i publiken på Amason, och under Villagersspelningen i lördags kväll upptäckte jag plötsligt att jag stod typ en halvmeter från en av systrarna i First Aid Kit (jag lär mig aldrig vem av dem som är vem). Det sistnämnda gjorde mig lite star struck och fick mig att tappa koncentrationen lite under ett par låtar. Och nej, jag gick inte fram och gav beröm eller tackade för all fin musik. Hon var helt uppenbart där som privatperson och då vill man ju liksom inte tränga sig på, även om de flesta brukar uppskatta att få beröm.

Men för att sammanfatta: en riktigt kanonhelg, såg inte så mycket men det jag såg var överlag väldigt bra, trivdes toppenbra med jobbet, och jag har haft superroligt.
Nu ska jag äta mat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home