Saturday, August 03, 2013

Jacka

Gick upp till stan för att köpa en jacka idag. Kanske inte den mest logiska aktiviteten sett till att det varit årets varmaste dag, men likväl var det vad jag gjorde. Behöver liksom en sommarjacka som jag kan använda när man behöver ha något på sig men det kanske inte riktigt är kavajläge. Sen kan dte tyckas sent att köpa en sommarjacka i augusti, men det har liksom inte riktigt blivit av tidigare. Hittade hur som helst en skitsnygg jacka som kändes väldigt mycket jag. En jacka som var toppen helt enkelt. Men den fanns naturligtvis inte i min storlek. Typiskt nog. Inte första gången det händer och säkerligen inte sista heller, men ändå drygt. Hittade dock en annan jacka som jag köpte istället. Den var väl inte fullt lika toppen som den första jackan, men en väldigt bra jacka. Så jag är himla nöjd ändå, även om jag inte helt kan släppa tanken på att det är synd att den första jackan inte fanns i min storlek.

Frampå seneftermiddagen började det åska. Det kom dock inte alls som någon överraskning då jag hade haft koll på radarbilderna under dagen. Med tanke på hur radarbilderna såg ut under dagen får man dock säga att vi klarade oss undan ganska bra ändå. Det stora åskväder som såg ut att vara på väg (och som hade kunnat orsaka kraftig och hyfsat långvarig åska) typ splittrades upp, matades av och dog ut litegrann (verkar i nuläget dock ha blommat upp igen över sörmland och östergötland), så det blev som väl är aldrig jättekraftigt och höll inte på i mer än kanske ett par timmar. Det får man ju vara tacksam för. Jag är ju som bekant inte särskilt förtjust i åska. Regnade en hel del dock, men det spelar ju ingen större roll.

Utöver det har det varit en förhållandesvis lugn dag. Det festligaste är väl kanske när farsan inte riktigt tänkte innan han pratade och beskrev champinjoner som svampigare än potatis.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home