Tuesday, December 24, 2013

En dag av förderedelse (och lite oro)

Började dagen med att klä granen. Det gick alldeles utmärkt. Alla kulor och allt annat pynt fick plats i år också. Är nöjd med resultatet. Det blev fint. Svårt att misslyckas kanske med tanke på att det var en fin gran redan från början, men att få till granklädningen kräver ju sin man även när man har en fin gran att utgå ifrån.

När granen var färdigklädd upptäckte jag att jag hade fått sms från Banhof om att min internetanslutning skulle aktiveras under dagen. Så nu har jag alltså äntligen bredband i lägenheten. Gött det. Det innebär att jag kan flytta in på riktigt. Men det blir väl efter jul någon gång, för julen kommer jag nog tillbringa här faktiskt.

Tråkigare är att farfar tyvärr blev inlagd på lasarettet idag. Utifrån vad jag har hört verkar det inte vara något superallvarligt, men eftersom han är ganska skröplig redan från början behöver han inte bli särskilt sjuk för att det ska ta ordentlig skruv så att säga. Återstår om han kommer kunna medverka vid julfirandet eller inte. Han är inlagd över natten i väntan på provsvar typ, så det blir visa sig imorrn. Hoppas att han kan det. Kan han inte det så är han nog i och för sig så trött att han knappt vet vilken dag det är, och då är det ju lika bra att han inte är med utan får kurera sig ordentligt, det viktigaste är ju att han blir frisk och mår bra. Men visst vill man ha farfar här på julafton. Min store, starke, tjocke, småvimsige, underbare farfar. Det hör liksom till att han sitter i soffhörnet och berättar om när han var utklädd till Baloo på Tempo i Söderhamn.

Hur som helst. Kvällen har spenderats framför tv:n och Bingolottos uppesittarkväll. Själv ville jag helst se Pluras uppesittarkväll, men eftersom resten av familjen ville se Bingolotto fick jag vika mig. Lite Plura blev det dock under Bingolottos många (och långa) reklamavbrott. En av få gånger många långa reklamavbrott varit en fördel. Hann exempelvis se den redan klassiska scenen då Måns lekte med elden och brände sig på händerna, och den avslutande skrålversionen av "Happy xmas (war is over)". Känns lite som att jag får titta på den i efterhand på play faktiskt.

Imorgon är det julafton. Det ska bli himla härligt. Jag älskar jul. Synd att det ska bli så uselt väder, men jag ska å andra sidan inte ut någonstans så det får gå. Jul är ju jul oavsett vad det är för väder.

Men det är som sagt imorgon det. Idag (den 23:e alltså) har det ju, som alla Seinfeldfans vet, varit festivus. Kan inte påstå att jag firat, men ändå: Glad festivus på er!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home