Tuesday, January 07, 2014

OS-truppen

Satt och tittade på presentationen av OS-truppen i eftermiddags. Överlag är jag nöjd med truppen, även om det som alltid finns vissa detaljer jag hade ändrat på om det var jag som bestämde. Är lite tveksam till uttagningen av Jimmie Ericsson. Han är en bra hockeyspelare, men samtidigt finns en anledning till att han spelar i Skellefteå och inte i NHL. Visst, man ska inte stirra sig blind på vad ligan heter och de bästa i Elitserien (jag vägrar fortfarande ta töntiga SHL i min mun) kan absolut ta en plats där borta. Dock är det ju viss skillnad på att möta exempelvis Crosby mot att möta typ Örebro. Då tror jag det är en fördel att ta in killar som är vana att spela mot motstånd av yppersta världsklass varje kväll. Jag är som sagt tveksam, men det öppnar ju å andra sidan för att bli positivt överraskad.

Sen hade jag likt många andra gärna sett att Brodin fanns med i truppen. Att han eventuellt skulle få relativt lite speltid ser jag inte som något problem. Han är trots allt förstaårssenior, och även om han mest skulle få sitta på bänken tror jag det kunde vara en nyttig erfarenhet inför framtida turneringar (där han ska vara en av de ledande spelarna) att få vara med i år. Samtidigt som han är så bra att han skulle göra en jäkla nytta de minuter han får på isen. Frågan är då vem han i så fall skulle ersätta. Antingen Tallinder eller Edler skulle jag säga. Just nu lutar jag nog åt att Edler skulle plockas bort i så fall. Jag gillar visserligen Edler som spelare och i vanliga fall hade han haft en säker plats i truppen. Men han har haft en sådär säsong, varit skadad länge och är dessutom avstängd de första matcherna i turneringen. Det talar lite för mycket till hans nackdel för att kunna ignoreras. Tror han kommer göra ett bra jobb när turneringen väl är igång och hans avstängning är över, men skulle Brodin tas in i truppen är det tyvärr Edler jag skulle plocka bort i dagsläget.

Eventuellt skulle jag även kunna tänka mig Mika Zinbanejad som tredjecenter istället för Berglund. Men Berglund var ju tydligen uttagen redan i somras, så det var väl aldrig aktuellt. Hade även kunna tänkt mig Carl Söderberg på en sådan position, men han fanns ju inte ens med i den stora truppen med spelare som kunde bli uttagna.

I det stora hela en bra trupp som absolut kan vara med att konkurrera. Vissa små tveksamheter kring några få spelare förvisso, men inga haverier i klass med när Weinhandl och Magnus Johansson blev uttagna till förra OS. Så allt som allt är jag ganska nöjd.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home