Thursday, May 14, 2015

Berlinsk delrapport

Är i Berlin. Övriga familjen driver runt någonstans nere på stan. Men jag kände att jag ville vara för mig själv en stund och bara göra ingenting, så jag åkte tillbaka till lägenheten vi hyr medan vi är här.

Det har varit en trevlig resa hittills. Igår var jag på indieklubb. Det var väldigt roligt. En av i alla fall det senaste årets allra bästa utekvällar. Det var egentligen första gången sedan jag flyttade från Kalmar för drygt ett och ett halvt år sedan som jag hade den möjligheten, så det var riktigt kul att äntligen få dansa till lite fin indie igen. Jag har saknat det. Blev dock ganska sent. Hade visserligen kunnat stanna ett tag till men eftersom jag visste att jag skulle bli tvungen att kliva upp senast vid tio tvingade jag mig själv till att gå hem medan det fortfarande var roligt, så jag kom tillbaka till lägenheten vid sådär sex, halv sju imorse. Känns väl ändå ganska rimligt med tanke på att vi är i Berlin. Sen fick jag lite drygt tre timmars sömn innan klockan ringde, så det är inte utan att jag känner mig lite småseg. Det var väl i ärlighetens namn också en tanke med att jag åkte tillbaka hit utan resten av familjen, att kunna vila lite utan att de ska väsnas och hålla på runt omkring. Är faktiskt inte särskilt trött, men vila lär jag behöva ändå, för det känns inte alls osannolikt att det blir en ny utgång ikväll. Kanske inte på indieklubb (verkar vara lite sisådär med den typen av evenemang ikväll), men väl någon annanstans. Kanske borde man passa på att prova Berlins legendariska klubbliv såhär sista kvällen, så kan man dygna och sen sova på hemresan. Men vi får väl se vad som händer helt enkelt. Den här stan är ju inte direkt död nattetid, det finns alternativ.

På tal om uteliv så var jag, min syster och min systers kille på en alldeles fantastisk liten bar i närheten av där vi bor häromdagen. Ett mikrobryggeri som har en egen liten bar, inte mycket större än en vanlig etta, där de säljer dels sin egen öl men också ett antal andra craft beers. Fyra i tapp, och ett stort gäng på flaska. Vagabund Brauerei hette det. Det kan jag verkligen rekommendera. Riktigt god öl, riktigt mysig lokal och skönt opretentiös stämning.

Kan även rekommendera ett besök på restaurang Heising. Vi åt middag där igår, och det var verkligen helt underbart. Åker ni till Berlin måste ni se till att boka bord där någon kväll. Det var helt klart ett av de absolut bästa restaurangbesök jag någonsin gjort.

En annan bra grej är att jag trots allt fått eget rum. Visade sig att det fanns två bäddsoffor i allrummet (enligt den information vi fått skulle det finnas en), så farsan tog en av dem istället för den andra sängen i mitt sovrum. Det tycker jag är gött.

Lär återkomma om mer om resan vad det lider, men här var i alla fall en liten delrapport. Imorgon åker vi hem igen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home