Friday, May 22, 2015

Grannen har fest

På det stora hela har det väl varit en lugn dag. Har typ druckit vin och ätit choklad. Nu de senaste minuterna har jag fått tvångslyssna på Linda Bengtzing då grannen verkar ha fest och har spelat så högt att det, på riktigt, var ungefär samma volym i mitt vardagsrum som om jag hade haft stereon i köket igång. Nu verkar de ha sänkt något, men fortfarande så jag hör sången genom väggen. Nåväl, jag ska väl inte sitta här och vara gubbgrinig över det, men lite störigt är det onekligen. Tänk vad skönt det vore om man någon gång kunde få en granne som faktiskt spelade bra musik. Lite så som mina grannar har det alltså. Det har väl hänt att jag blivit lite för ljudlig någon gång när jag haft fest, men då har vi ju spelat bra musik. Som en service till grannarna liksom. Jag menar, får man lite av, exempelvis, Annika gratis på kvällskvisten är det ju bara lyxigt.

Men skämt åsido, man får stå ut med det så länge det är en engångsföreteelse och inte händer varje helg. Klart att det låter en del när man har kalas. Sen hade jag helst sluppit att tvångslyssna på, i skrivande stund, Markoolio (alltså på riktigt, vad har jag för jäkla grannar egentligen?), men så länge de inte håller på hela natten och så länge det inte är varje vecka får man som sagt stå ut. Är det fest blir det ju lite högljutt ibland, och man kan ju inte bli gringubbe vid 29.
Tur för den aktuella grannen dock att den tidigare ordföranden inte bor kvar. Det var ju han som kom och började jiddra med oss om att det skulle skickas varningar och skit när vi var lite för högljudda efter elva när jag hade fest i somras. Då lyckades vi som tur var snacka oss ur det (det kanske också var lite för att vi av oklar anledning bjöd in honom på ett glas vin), men av det lilla jag sett av den nu aktuella grannen tvivlar jag på att hen har egenskaperna för att lyckas med en sådan manöver. Fast det är ju i och för sig egalt eftersom den gubben inte är kvar.

Nåväl, nu ska jag fundera lite över vilken sång som ska bli kvällens franska.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home