Sunday, May 24, 2015

Nu höjs tv-avgiften!

Vi vann. Shit alltså, vi vann.
Visst, Måns var rätt tungt favorittippad så egentligen borde det väl inte komma som någon jätteöverraskning, men man trodde ju ändå inte riktigt på det. Det brukar ju alltid komma något bidrag man själv inte fattar alls som dammar in massa poäng och drar ifrån i toppen. När Måns hade gjort sitt nummer kände man väl visserligen att det skulle kunna gå, att han nailade numret (så gott som i alla fall, fistbumpen satt ju inte perfekt) och att det mycket väl kunde vara ett segerframträdande. Men man visste att Ryssland och Italien skulle bli farliga (även om jag personligen inte fattar grejen med dem, Italiens bidrag tycker jag mest kändes som en parodi på ett italiensk eurovisionbidrag), och när Ryssland ledde länge och såg ut att dra ifrån lite grann var det både nervpirrande och småbittert. Men det ordnade ju upp sig till sist. Jäkla gött får man väl säga.

Kul också tycker jag att det gick bra för Beligen (fyra) och Lettland (sexa), som var mina favoriter utöver Sverige. Högst välförtjänta framgångar. Hoppas det kan inspirera fler länder att våga satsa lite mer modernt och originellt. Är överlag alldeles för mycket slätstrukna, såsiga, allmänt trista bidrag med i tävlingen.

Och ja, jag tycker synd om Österrike och Tyskland som inte fick en enda poäng. Med tanke på att stolpskott som Armenien, Ungern och Albanien fick ett antal poäng (34, 19, 34) är det smått obegripligt. Även om varken Österrike (vars basist för övrigt var rätt lik Mattias "Svålen" Bärjed) eller Tyskland hade några vinnarlåtar var det definitivt inga nollpoängare. Där undrar man ju lite vad det är för tossiga lallare som röstat så.

Annars kan väl säga att Wiener Stadthalle blivit något av en lyckoarena för Sverige. Guld i både Hockey-VM 1987 (med det superklassiska 2-2-målet mot Sovjet) och ESC 2015 (hockey-VM 1996 kan vi gott förtränga). Alla tävlingar Sverige delar i borde hållas där.

Förresten bestämde jag och min vän Emma att om Edward af Sillén inte kan kommentera nästa år så kan vi ta över. Vi brukar kommentera finalen via sms till varandra och gör svinbra kommentarer, så vi tänkte att vi kan erbjuda SVT våra tjänster. Måste bara ta reda på vem man ska kontakta först.

På tal om kommentarer så kändes twittrandet betydligt bättre idag än under semifinalerna. Brukar vara så. Då har man ju sett de flesta numren i semifinalerna och mer eller mindre omedvetet hunnit fundera ut en del snärtiga kommentarer.

Nåväl, det var väl lite korta spontana tankar om kvällens tävling. Återkommer eventuellt imorgon eller längre fram om jag kommer på något mer att skriva om det hela.

Vi vann! Jäklar vad gött!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home