Friday, June 19, 2015

Midsommar 15

Nej, jag festar inte på midsommar i år heller. Har i ärlighetens namn knappt firat överhuvudtaget. Var hemma hos morsan och farsan på eftermiddagen och första delen av kvällen och åt lite midsommarmat och några jordgubbar. Mer har det inte varit. Just festandet har det ju inte blivit något av de senaste åren. Sedan ett par av kompisarna jag har här i stan fick barn har festandet på midsommar på sätt och vis fasats ut. Första åren kändes det trist, men senaste 2-3 åren har jag på sätt och vis börjat uppskatta det. Eftersom det är sådan hets att festa på midsommar känns det gött att inte göra det. Som en motståndshandling, lite subversivt. Nästan lite indie. Eller punk.
Förra året när morsan och farsan dessutom var bortresta över midsommar har jag för mig att det var riktigt gött. Då kunde jag styra helt själv över dagen, behövde inte ens gå och äta midsommarmat. Jag har för mig att jag gjorde en riktigt god gorgonzolapasta och spelade musik lite högre än vanligt och hade det allmänt gött. Minns att jag klev ut på balkongen på natten och såg grannarna i huset mittemot ramla hem när det började ljusna. Det var ganska härligt faktiskt. Om det inte börjar regna kanske jag gör det i år också.

När jag var hemma hos morsan och farsan kom för övrigt det jobb jag gjort ett par dagar nu upp som samtalsämne. Att jag inte lärt mig att det med dem är ganska meningslöst att diskutera dylikt i termer av (1) att jag värderar annat högre än pengar, (2) att jag på en generell nivå har svårt för att inte bli tillfrågad utan beordrad, särskilt med så kort varsel och (3) arbete på en konceptuell nivå. Det blir som att prata om att förstärkarna går till elva med Spinal Tap-gitarristen. Allt man får i svar är "men det är ju pengar". Tror att det finns en rätt fet generationsklyfta här. Rent generellt (men med en hel del undantag naturligtvis) känns det som att mina föräldrars generation har en helt annan syn på arbete, arbetes syfte och, i någon mån, arbetsmoral, än vad min generation har. Men en utveckling av tanken får bli ett helt annat blogginlägg.

För övrigt blir jag bara mer och mer förtjust i Summer Party 2015 ju mer jag lyssnar på den. Riktigt bra spellista. (förlåt eventuell självgodhet).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home