Tuesday, July 28, 2015

Rest runt

Idag har jag i huvudsak ägnat dagen åt att skjutsa runt på min farbror. In till Kristinehamn för att besöka några loppisar, och så skulle han bunkra upp mat på Maxi. Sedan vidare till Kväggen. Där blev jag sittande och tjöta rätt länge, så jag var inte tillbaka i stan förrän vid nio. Blev sittande hos farmor en stund när jag lämnade upp bilnyckeln, och sen tog jag en sväng förbi morsan och farsan för att plocka in deras post. Var inte tillbaka hemma igen förrän vid halv elva ungefär. Sisådär tio och en halv timme efter att jag gick hemifrån. En nätt liten utflykt med andra ord. Fast det var rätt lugnt. Blev bestämt redan igår, jag hade ändå inget annat för mig och jag hade ingen tid alls att passa. Hade jag haft bråttom hem till något hade jag ju inte suttit kvar ute i Kväggen och tjötat så länge som jag gjorde liksom.

Medan min farbror var inne på Maxi gick jag en sväng med hans hund (att hunden var med var skälet till att vi använde farmors bil), och satte mig sedan på en bänk utanför Maxi för att vänta. Var rätt kul att se folks reaktioner när man satt med en hund. Allt ifrån barn som verkade sjukt suga på att klappa till gamla tanter som hälsade på hunden när de gick förbi. Roligast var en liten flicka i kanske sjuårsåldern som när hon fick se hunden, en tämligen slimmad dalmatiner bör kanske påpekas, frös och blev stående och bara gapade. Lite som om hon hade sett en kändis eller nåt.

Om jag hittade något på loppisarna? Jodå, en bunt med trevliga vinylsinglar, en porslinsfigur som kan bli kompis med mitt dansande rokokopar, och en liten ask med tolv gamla bilder på Karlskoga. Skulle tippa att de sistnämnda är tagna senast på 30-talet (men antagligen tidigare) att döma av bebyggelse och de bilar som syns på bilderna. Sånt är ju kul att ha.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home