Sunday, December 27, 2015

Blev en pubkväll

Så jag var på puben en sväng igår. Lite på infall sådär. För att se om det juldagen till ära var något roligt folk där. Blev en jäkla rolig kväll. Sprang på ett par gamla klasskamrater från gymnasiet som jag inte sett, eller knappt ens ägnat en tanke åt, sedan studenten. Himla kul att träffa dem och sitta och tjöta en liten stund och så. Ett oväntat, överraskande och synnerligen trevligt möte.

Drack en öl under kvällen som smakade lite som ett billigt mousserande vin. Det låter kanske inte som någon höjdare, men det var faktiskt rätt gott. På tal om öl blev det kanske någon sådan för mycket för sista timmen innan stängning (var för övrigt orimligt exalterad över att de stängde två eftersom de börjat stänga ett på sistone och det rent generellt känns lite för tidigt) är ganska dimmig. Men jag vet att jag träffade någon gammal kompis till min syster, vilket ledde till att jag tjatade dit min syster. I övrigt är detaljerna lite oklara. Att tjata dit min syster var för övrigt kanske inte det allra smartaste beslut jag någonsin tagit, för det slutade med att jag följde med henne och en av hennes kompisar på efterfest och sen blev klockan jättemycket och jag somnade i köket när jag kom hem och idag har jag varit svintrött. Jag har inte varit bakfull överhuvudtaget, men jag har varit sanslöst trött hela dagen. Först framemot kvällen piggnade jag till lite grann. Fast alla beslut behöver inte vara smarta. Ibland har de osmarta besluten också sina fördelar. Det var en rolig kväll och natt som sagt, så det var väl värt tröttheten.
Dock stör jag mig på dimmigheten där under sista delen av pubbesöket. Dels för att jag egentligen inte gillar att bli så full, men mest för att jag avskyr att inte komma ihåg vilka jag träffat (jag är rätt säker på att jag pratade med fler än min systers gamla kompis, jag blir lite lätt översocial när jag blir full) och vad jag pratat med dem om. Om inte annat så av artighetsskäl. Skulle jag träffa personen i fråga igen vore det en aning oartigt att inte minnas att vi träffats förut. Men men, det är sånt som händer. Varken första eller sista gången dimman tjocknar framåt slutet av en utekväll antar jag.

Idag var det den traditionsenliga annandagskalkonen hos farmor. Det smakade bra. Hon kan sin kalkon min farmor.

Och så har BIK spelat hockey idag också:

Pantern - Bofors 4-5 str (0-2, 2-1, 2-1, 0-0, 0-1)

Skönt med seger, men att tappa 0-2 efter första till 4-4 vid full tid känns ju surt. För övrigt verkar det starka försvarsspelet från förra matchen ha försvunnit igen. Att släppa fyra baklängesmål mot seriens minst effektiva lag tyder ju inte på något supervasst försvarsspel direkt. Men en seger är ändå en seger och det kan man ju inte klaga över.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home