Friday, December 18, 2015

Passform

När jag ställde in en bok i bokhyllan idag blev det så perfekt passform i hyllan att jag nog inte ska läsa någon ny bok på ett tag. I alla fall ingen med en författare vars efternamn börjar på andra bokstäver än X, Y, Z, Å, Ä, eller Ö. Möjligtvis också W, men då måste andra bokstaven i namnet vara J eller senare.
Eller så får jag läsa böcker som inte är påhitt, för i den hyllan kan jag nog få in ett par utan att det sabbar passformen i hyllan. Jag delar ju upp mina bokhyllor så jag har en för påhitt och en för lite mindre påhitt. Alltså skönlitteratur i den ena respektive facklitteratur, akademisk litteratur och biografier i den andra.

För övrigt har jag nog inte riktigt fått in i huvudet att det är mindre än en vecka kvar till jul. Känns som att det fortfarande skulle vara typ november. Brukar börja med julklappshandlandet i rätt god tid men har inte köpt en enda hittills i år. Det har liksom inte känts som något jag behövt börja ta tag i, för jul har ändå känts så långt bort och jag har haft massa annat i huvudet så det har inte funnits en tanke på det. Jag har knappt kommit på något jag önskar mig själv liksom. Men jag får väl se till att lyssna på bisarrt mycket julmusik nu några dagar så kanske den rätta julkänslan börjar infinna sig. Vi får hoppas på det.

Men min kulörta ljusslinga blinkar fint, det gör den.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home