Sunday, December 13, 2015

Skandalöst!

Bofors - Almtuna 4-5 sd (2-1, 1-2, 1-1, 0-1)

Fy fan, det var ingen rolig match. Det började ganska roligt, men sen gick det ju åt helvete. Delvis på grund av en inkompetent herre i randig tröja.

Först ett märkligt matchstraff. Det började med en rätt tydlig interference från en Almtunaspelare, och när BIK:aren, Marcus "Lilliz" Nilsson, slet sig lös såg det på tv-bilderna på storskärmen ut som att han viftade till med klubban och träffade Almtunakillen i ansiktet. Utvisning för hög klubba eller slashing, och då hade det väl antagligen blivit 2+2 då killen i Almtuna började blöda. Domaren lyckades dock på något sätt få det till matchstraff för checking to the head. Båda spelarna stod upprätt. Lilliz är 171 centimeter lång. Det finns inte en möjlighet att han överhuvudtaget skulle nå upp för att tackla någon i huvudet i den situationen. Jag är fortfarande förundrad över hur i hela världen domaren kunde få för sig att ta för checking to the head.

Lite senare bjöd domaren Almtuna på ett mål som under inga som helst omständigheter borde blivit godkänt. Det låg ju för helvete en Almtunaspelare på BIK:s målvakt. Annars brukar det räcka med en fjäderlätt nudd på målvakten för att du ska blu utvisad för goaltender interference, och det alldeles oavsett om du själv åkt på målvakten eller om du blivit ditknuffad av en motståndare. Men nu var det tydligen helt okej att låsa fast målvakten så att det blev öppet mål. Helt jävla otroligt. Skandalöst är ordet. Så jävla dåligt.

Nåväl, helgen i Stockholm var hur som helst great. Återkommer om det imorgon, är rätt trött nu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home