Monday, October 31, 2016

Dålig information, värdelös användarvänlighet, en god nyhet

Var ju hos tandläkaren i fredags, eller tandhygienisten om vi ska vara petiga. Gick bra och så. Tyckte det blev lite dyrt, men det brukar det ju vara så det tänkte jag inte särskilt på när det var dags att betala. Så tittade jag på kvittot när jag kom hem och upptäckte att jag utöver undersökningen hade fått betala 185 spänn för "uppföljande information". Det verkade ju mystiskt så det var jag tvungen att ta reda på vad det var. Visade sig att den uppföljande informationen bestod av att hon precis i slutet av undersökningen plockade fram en tandborste och visade hur jag skulle göra för att komma åt att borsta de innersta tänderna bättre. Det tog inte ens en halv minut, och för det fick jag betala 185 kronor. Fett jävla orimligt ändå. Det är ju ändå nästan en fjärdedel av det totala beloppet.
Att det är orimligt med pengar för något som egentligen borde ingå är väl dock en sak. Det jag retar mig på och, faktiskt, är ganska förbannad på är att det överhuvudtaget inte informerades om att det var "uppföljande information" som skulle kosta extra. Utifrån vad jag minns av såväl konsumentlagstiftning som avtalsrätt är det jäkligt tveksamt om det ens är tillåtet att göra så. Jag gav aldrig mitt medgivande till att den extratjänsten skulle läggas till, för jag fick överhuvudtaget inte veta att det plötsligt och utan förvarning lads på något extra på den undersökning jag var där för. Och även om det rent juridiskt skulle vara tillåtet så är det i mina ögon omoraliskt och väldigt fult agerat av folktandvården. Särskilt med tanke på att priset är fruktansvärt orimligt sett till vad det var jag fick betala för.

När jag nu ändå är igång och gnäller och klagar vill jag även lyfta fram platsbanken. Nu har arbetsförmedlingen utan förvarning plötsligt gjort om platsbanken helt och hållet. De har lyckats göra den helt oanvändbar. Designen är användarvänligheten är katastrofal. Det är helt omöjligt att få en bra och snabb överblick, navigationen suger och tja, allt är bara ett stort haveri. Varför vill arbetsförmedlingen göra det svårare att hitta intressanta jobb att söka?
Jag tycker inte att platsbanken behövde några radikala förändringar överhuvudtaget. Visst fanns detaljer som skulle gå att förbättra, men på det stora hela fungerade det tillfredställande för det sätt på vilket jag vill använda en sådan sida. Men så som de gjort om den nu, det kunde jag inte ens drömma om i mina värsta mardrömmar.

I övrigt har väl dagen i huvudsak varit ganska vanlig. Tittade på en sådär matiné, tog en promenad och satte mig sedan för att läsa en liten stund. Det kan man också ägna en dag åt.

Dagens bästa nyhet är ju annars att det kommer en ny skiva med Säkert! nästa år. Annika Norlin är bäst.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home