Friday, December 16, 2016

Tjoho!

Bofors - Västerås 6-3 (2-2, 2-1, 2-0)

Det var för väl att det blev tre poäng till slut. BIK var helt överlägsna i första. Fick 2-0. Men Västerås hade typ två chanser på hela perioden och lyckades göra två mål. Så 2-2 i paus. Fruktansvärt orättvist och väldigt ologiskt resultat. BIK fick in 3-2 i andra, jävligt snyggt pp-mål för övrigt. Lyckas strax därefter göra självmål till 3-3. Då kände man lite att jaha, ska det bli en sån match. Fast som väl var lyckades BIK få in 4-3 och sedan var det egentligen inget snack. Visst hade Västerås ett par halvlägen i början av tredje, men när BIK gjorde både femman och sexan var det över. Det blev onödigt spännande där ett tag med tanke på att BIK var det klart bättre laget (i första perioden var de fantastiskt bra) och att Västerås inte skapade särskilt mycket alls.

Tre poäng. Gött. Hoppas nu bara att Julle inte åkte på hjärnskakning eller något annat skit efter smällen han fick. Det var ingen direkt ful smäll, en open ice men axel mot axel vad jag kunde se, men han verkade klart omtöcknad och fick ledas ut till omklädningsrummet efteråt. Det som skulle kunna diskuteras med tacklingen är om den eventuellt kom från blind side, men av bilderna på mediakuben att döma tyckte jag att den såg regelrätt ut. Även regelrätta tacklingar kan i olyckliga fall leda till skador men det är en risk man får ta. Det går inte att börja stänga av spelare för regelrätta tacklingar bara för att den som blir tacklad råkar bli skadad. Däremot ska regelvidriga tacklingar bestraffas oavsett om skada uppstår eller inte.
Men som sagt, hoppas att det inte var så illa som det såg ut med Julle. Han har varit jävligt bra och viktig nu under säsongens första halva. Kändes som att den kedjan tappade en hel del i tempo och farlighet när han fick utgå.

När jag kom hem från matchen upptäckte jag att jag visst hade glömt släcka innan jag gick hemifrån. Det var ju rätt klantigt.

35 poäng i På spåret. Helt okej, även om jag gärna tagit en poäng till så jag slagit båda lagen istället för att hamna lika med vinnarna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home