Saturday, November 11, 2017

Efterlängtade poäng

Bofors - Vita Hästen 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)

Så fruktansvärt jävla skönt med 3 poäng. Det var ju ett tag sedan sist om man säger så.
Tycker överlag att BIK gjorde en bra match. Även om det inte blev några mål så var nog första perioden en av de bästa hittills den här säsongen. De kändes heta, vann kamperna, skapade tryck och framförallt satt passningarna där de skulle. Kan de bara spela så oftare finns ändå hopp om att det här kan sluta något sånär lyckligt till slut. I andra perioden såg det inte riktigt lika vasst ut, och ett tag kring mitten av perioden (då Hästen också gjorde sitt mål) kändes det lite som tillbaka till gamla synder med sämre passningsspel och pucktapp och så vidare. Men de redde upp det, och efter att ha vänt med två snabba i början på tredje kändes det ganska säkert. BIK fokuserade på att täppa till bakåt och även om Hästen hade mycket puck och kanske det mesta av spelet skapade de aldrig särskilt mycket, och för ovanlighetens skull den här säsongen kändes det förhållandevis tryggt och säkert. Och så blev det två mål i öppen kasse på slutet.
Nyttigt och bra för laget också med en seger. Man kan ju alltid hoppas att det här blir vändpunkten.

Måste också ge plus till Frykholm i målet som gjorde sin första hemmamatch från start. Han sattes kanske inte på några stenhårda prov, men han kändes trygg och stabil och tog det han skulle. Målet han släppte såg inte som det var mycket att göra åt. Stenhårt direktskott rakt upp i krysset liksom.

Och så måste man ju imponeras lite av Thorell. En semiflopp poängmässigt i säsongsupptakten, åker på en skada, och därefter har han gjort mål i varje match (fem raka) sedan comebacken. Visserligen i öppen kasse ikväll, men de målen räknas ju också. Den sviten får han ju gärna bygga vidare på.


Dock får jag erkänna att den riktiga segerglädjen grumlas en smula av beskedet som kom efter matchen att Owen och Hayes får sparken. Det är alltid tråkigt när spelare får lämna, och det är svårt att inte känna med dem. Sedan kan jag delvis ändå förstå klubbens beslut. Även om ingen av dem varit dålig så har den inte heller riktigt motsvarat förväntningarna eller presterat på den nivå man hoppats. Hayes har rivit och slitit, blixtrat till ibland men inte fått poängproduktionen att lossna, och Owen har väl inte varit så stabil som man kanske vill att en uttalad ett ska vara (även om det i fallet med målvakter alltid är svårt att avgöra i vilken grad det beror på målvakten i sig och det försvarsspel han har framför sig). Om man då också antar att de hör till de spelare i laget som har bäst betalt så ja, då ser man ju logiken i beslutet så att säga.
Hoppas hur som helst att båda två hittar nya klubbar förhållandevis fort, och att de inte känner sig allt för bittra och besvikna över att det blev som det blev. All lycka till dem framöver, förutom om de möter BIK är klart.

Att Owen och Hayes sparkas borde ju dock betyda att det är något annat på väg in. Åtminstone en målvakt borde vara klar, för det känns ju märkligt om man göra sig av med den tilltänkte förstemålvakten utan att ha klart med en ersättare. Det blir onekligen intressant att se vad det är Torsten fått till. Personligen skulle jag inte bli förvånad om Honken dyker upp i BIK-tröja framöver. Det vore ju inte första gången de senaste åren han fått rycka in när ett bottenlag vill förändra på målvaktspositionen. Men det är bara spekulationer. Det känns inte alls osannolikt att det blir något namn man aldrig hört talas om. Eller vem vet, är Kruse på väg att bli överflödig i Rögle om det är så att det börjar närma sig att deras skadade målvakt är på väg tillbaka?
En eventuellt spetsvärvning på forwardssidan kan jag inte ens spekulera i. Där känns det som att det verkligen kan bli mer eller mindre vad som helst. Det lär väl visa sig. Personligen skulle jag, vilket jag nämnt tidigare, gärna se Per Ledin i BIK, men han är väl inte riktigt den typ av spelare som man värvar in som (tänkt) offensiv spets. Han är ju mer av en jobbig jävel.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home