Monday, November 06, 2017

Vad gör jag här?

Var på Manpower igen idag. Ett seminarium på temat hur man skriver ett bra cv. Och allt jag kunde tänka var: vad gör jag här? Jag kan ju det här redan. För det är så, jag kan redan det där, jag har hört och sett och läst samma tips och råd oräkneliga gånger, jag har diskuterat med och fått råd av cv-granskare och rekryterare. Jag behöver inte höra samma sak en gång till. Det är bara slöseri med tid för min del. Jag är akademiker, utbildad inom ett område där karriär och dylikt betonas om inte från första dagen så åtminstone den tredje. Jag har hört det där till sådan leda att jag skulle ha kunnat hålla i presentationen av vad man ska ha med och inte ha med i ett cv.

Vi får hoppas att de där tillfällena på Manpower kommer ge mer framöver. Annars blir det ju bara att gå dit och sitta av tiden för att casha in aktivitetsstödet, och det vore ju inte riktigt meningen.
Fast det är väl som det mesta som har med arbetsförmedlingen att göra. Säkert jättebra om du är ute efter icke akademiker-jobb lokalt, ganska meningslöst om du främst söker "kvalificerade" tjänster på annan ort. För jag tror det, att om du inte har de där universitetsåren och gång på gång fått budskapet inpräntat på karriärdagar eller i studenttidningar eller vad det nu må vara, då är det såklart toppen att få nycklarna till hur man skriver ett bra cv. Men för mig, som har hört och läst allt det där hur många gånger som helst, då känns det inte särskilt motiverat att lägga tid på att lyssna på samma sak igen. Särskilt inte som det är tidigt på morgonen och det tar en halvtimme att promenera enkel väg. Men som sagt, förhoppningsvis blir det mer matnyttigt framöver.

Resten av dagen har sedan varit lugn. Har läst en del och så.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home