Saturday, November 04, 2017

Så jävla surt!

Bofors - Troja 2-3 str (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Orättvist resultat! Från sista tredjedelen av andra perioden och framåt var BIK klart mycket bättre än Troja. Eller ja, bortsett från straffarna då för där var BIK inget vidare. Tre eller fyra av straffarna (av fem) var ganska dåliga. Men sett till spelet var BIK betydligt närmre tre poäng än Troja.

Fast det är klart, vad betyder spelövertag när man inte lyckas omsätta det i mål? BIK har väldiga problem att göra mål för tillfället. Det saknas spets, och troligtvis också en del självförtroende. De får inget gratis och studsar fel och går utanför och whatnot. Den där typen av oflyt och tusendelstvekan som är så typiskt för ett lag i motgång. Det behövs ett par segrar snart, lite självförtroende och en känsla av att vara på gång. Då kan det lyfta. För som sagt, stora delar av matchen var BIK det klart bästa laget och stundtals såg det riktigt lovande ut för fortsättningen. Om man nu bara lyckas få igång målskyttet också.

Dock ska sägas att får man fyra minuters PP men typ tre och en halv minut kvar matchen, då ska det vara mål. Just det PP:t var väl i och för sig ganska bra spelmässigt och BIK skapade en del chanser. Men det var samma sak där, de fick inte till det i sista läget när pucken ska in.

Matchen i stort kan väl annars beskrivas som att BIK började ganska bra. Så fick Troja in ett kontringsmål, och sedan ett till. Och efter 0-2 tog Troja över, eller om det var BIK som gick ner sig. Antagligen en kombination av båda, men det kan kvitta. Det såg hur som helst inte särskilt bra ut. Så fick BIK lite turligt in 1-2 efter ungefär halva matchen, och tog sedan över matchen. Fick in 2-2 i tredje, men sedan ville det sig som sagt inte riktigt. Sista delen av matchen bra av BIK, och det är väl det man får ta med sig. Dock sjukt jävla surt med förlust idag. Vi var värda en vinst. Orättvist!

Och för fortsättningen? Tja, jag håller fast vid att BIK borde försöka värva Per Ledin. Tror att han skulle göra grymt stor nytta i det här läget. Han kan ju jaga på och vara en jobbig jävel för såväl medspelare som motståndare och domare. Sedan skulle jag, som jag också varit inne på tidigare, gärna se ett lång av Calle Persson (som inte alls fått det att lossna i Karlskrona).
Det kanske kostar, men det får kosta vad det kosta vill att rädda det som räddas kan innan det är försent.

Nåväl, nu när jag kom hem fick jag mess från en kompis som var sugen på att ta en öl. Kan nog vara bra att få något annat än den sura förlusten att tänka på. På återhörande.