Friday, November 03, 2017

Tillbaka till det normala

Lugn, skön fredag. För första gången på rätt länge blev det en "vanlig" fredag, då jag kunde ägna eftermiddagen/förkvällen åt att läsa tidningen långsamt och samtidigt lyssna på musik och dricka ett glas vin. Har ju annars haft en del annat för mig på fredagarna de senaste veckorna, så det var riktigt gött att bara få sjunka ner i soffan och ta en lugn fredagseftermiddag som start på helgen.

Grotesco under kvällen naturligtvis. Grymt bra. Såklart får man väl nästan säga, de är ju alltid lysande. Men avklädningen av S och MP:s svek när de stängde gränserna var fenomenal. Jag kommer aldrig förlåta varken Socialdemokraterna som parti eller de enskilda individerna för vad de gjorde då. De kommer aldrig mer kunna prata om solidaritet eller rättfärdighet utan att det klingar falskt. Och jag kommer alltid klandra Miljöpartiet för att de inte höll fast vid sina principer och reste sig upp och gick. Hur ska de någonsin kunna ställa några som helst krav om de så uppenbart går med på att dagtinga med samvetet för några sketna ministerposters skull? Jag gillar inte borgare, men i det avseendet är Fälldin och Olof Johansson värda alls respekt, som valde att stå upp för vad de tyckte var rätt och riktigt även när det innebar att lämna ett regeringssamarbete.
Hur som helst. Briljant första avsnitt. Bara att hoppas att även kommande avsnitt håller lika hög (eller varför inte ännu högre) klass.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home