Saturday, August 04, 2018

Utekväll och morgondunder

Blev utgång igår. En trevlig kväll. Fick en klubba på pizzerian där vi köpte fyllepizza. På vägen därifrån mötte vi en kelig katt. Den var typiskt gölli.
Sedan blev jag väckt skittidigt imorse av att det åskade. Hoppades att det bara skulle bli någon enstaka knall men efter att ha tittat på radarbilden insåg jag att det nog skulle komma att hålla på ett tag. Så det var bara att masa sig ur sängen och dra ur diverse sladdar. Visade sig dock vara oerhört effektivt mot bakfylla att bli väckt sådär tidigt och sedan på grund av kombinationen åskdunder och väldigt varmt inomhus inte riktigt somna om ordentligt innan det var dags att kliva upp sådär fem timmar senare. Fast det är klart, det kan ju också hänga ihop med att jag passade på att dricka lite vatten och pinka när jag ändå var uppe och drog ur kontakter. Någonstans där under de tidiga morgontimmarna hann det för övrigt också bli ett kort strömavbrott. Det var inget jag märkte något av, men när jag tittade till på väckarklockan stod den bara och blinkade. Det brukar tyda på att strömmen försvunnit och kommit tillbaka.

Hur som helst har jag tagit det rätt lugnt under dagen idag. Druckit lite citronjuice, unnat mig en liten chokladbit, läst tidningen. Ungefär så. Dagen avslutades på sätt och vis som den började för runt åttadraget sådär drog det förbi ännu ett åskväder. Dock betydligt mindre (och mindre kraftigt) än det imorse. Nu tycker jag att det kan ha åskat färdigt för i år.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home