Sunday, December 16, 2018

Tredje advent

En söndag som inte gått särskilt mycket utanför det normala. Men en del har jag ändå gjort som jag inte gör varje söndag. Drack ett glas lagrad julmust och åt ett par pepparkakor och en marsipantomte (okej då, två) på eftermiddagen. Och innan det promenerade jag ner till stan för att köpa makaroner. Kom då även hem med senaste numret av Filter. Köpte även en ram när jag var på Maxi i förmiddags för att jag tänkte att jag kunde rama in det signerade kort som följde med Håkan-skivan och sätta upp på väggen. Lika gärna som att det bara ska bli liggande i någon hög liksom. Visade sig dock att ramen var sådär 3-5 millimeter för liten. Eller om det var kortet som var 3-4 millimeter för stort. Det är ju en tolkningsfråga. Så där får jag ta mig en liten funderare för att se hur jag ska lösa det. Kan jag leva med att skära bort några millimeter från kortet, eller ska jag ge mig ut på jakt efter en ram i väldigt udda storlek? Eller ska jag bara överge tanke på en ram och klura ut något annat? Ni ser, finns en del att fundera på.

I veckan som kommer blir det inte direkt stressigt, men det kommer finnas att göra. Ska tvätta vad som antagligen blir min minsta tvätt någonsin (är ju bara ett par veckor sedan jag tvättade senast, men tyckte det kunde vara bra att få tvättat en gång till såhär jämt innan helgerna), hänga med farsan på granjakt, fixa julklapp åt farmor (vi ska köpa julklapp till en bestämd person var i år, och jag fick farmor på min lott. På många sätt den knepigaste att komma på något till, men svåra uppgifter är ju vad jag är bra på), göra lite julgodis och så har jag tänkt hinna läsa bok nummer 58 för året också under veckan. Det sistnämnda med stor sannolikhet årets sista. För veckan mellan jul och nyår vet jag av erfarenhet att det sällan blir särskilt många sidor lästa. Man kan ha ambitionen, men det har en tendens att dyka upp massa annat som tar ens tid i anspråk de där dagarna. Släktmiddagar, nyårsförberedelser, mat- och sockerkoma. Ni fattar.

Gillar att det kommit snö. Sörjer att det sannolikt kommer slaska bort före jul. Försöker tänka bort att jag antagligen blir väckt av snöplog okristligt tidigt imorgon bitti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home