Wednesday, July 01, 2020

Okej efter förutsättningarna, men förutsättningarna behöver ändras

Det har gått ett par dagar sedan Hockeyallsvenskan släppte hur serien kommer spelas kommande säsong. Jag har hunnit fundera lite på vad jag egentligen tycker om det. Utifrån förutsättningarna är det väl ändå okej, men en kvartsfinal mot exempelvis Almtuna känns ju fortfarande jäkligt ohett.
Det stora problemet är ju dock förutsättningarna. I och med att uppflyttning är garanterad men det bara finns den enda platsen att spela om blir det svårt att få till ett bra upplägg. Det kommer alldeles oavsett system innebära att mycket spänning i framförallt grundserien försvinner. Seglar 3-4 lag iväg finns inte så jäkla mycket att spela om för dem sedan. Visst ger högre placeringar fördelar i form av avgörande matcher på hemmaplan och att åtminstone delvis få välja motståndare i "slutspelet", men det blir ändå inte strid om varje placering på samma sätt. Ska man absolut har en direktplats bör det enligt min syn att se på saken finns två platser att spela om, grundserien ska se ut som den gjort de senaste åren med strid vid varje streck så att serien lever in i slutomgången, vinnaren av allsvenska finalen går upp, vinnaren i playoff möter nästa sista SHL-lag om den andra platsen.
Fast allra helst skulle jag såklart inte ha någon direktuppflyttning alls (enligt mig bör grundprincipen vara att du på ett eller annat sätt visar dig vara bättre än laget vars plats du tar) och att kvalserien återinförs. Det nuvarande grundupplägget med bara en plats att spela om är skit.

En nackdel med det upplägg som kommer gälla nu är också att ligger du hyfsat stabilt på säg topp 8 finns en risk att sista fjärdedelen (eller till och med tredjedelen) blir rätt sömnig med tanke på att du går till slutspel så länge du slutar sämst tia. Förvisso slipper du ett slutspelssteg om du kommer sexa eller bättre, men fortsatt spel efter grundserien blir det i vilket fall. Ett streck för vad som lite elakt ibland kallas socialslutspel blir aldrig någonsin lika hett som ett streck som innebär fortsatt spel eller att säsongen tar slut. Nej, här måste det till att fler SHL-platser står på spel.


För att helt byta ämne så var de här och klippte buskarna på gården i dag. Naturligtvis tog de alldeles för lite på framförallt en av buskarna intill balkongen. Den växer något in i helvete och bör klippas ungefär i nederkant på balkongen för att inte växa upp bli för hög. Särskilt som de nu var här förhållandevis tidigt på sommaren och bara brukar klippa den en gång per säsong.
Nu lämnade de i alla fall en meter för mycket. De första åren jag bodde här tog de ner den rejält, men de sista kanske 4 åren har de klippt den alldeles för fjösigt. Vet inte det bytte trädgårdsfirma då eller vad, men sämre häcktrimning blev det i vilket fall. Nästan så man funderar på att skaffa en egen häcksax och smita ut och smygklippa någon natt. Jag vill liksom inte ha den där busken långt över balkongräcket, och jag tvivlar på att grannen vill ha den långt upp på fönstret.

Utöver det har jag haft en lugn och ganska vanlig dag. Lite läsning, hårtvätt, promenad. Inget sensationellt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home