Wednesday, October 07, 2020

Röven!

Timrå - Bofors 7-1 (5-0, 1-1, 1-0)

Hade inte förväntat mig några poäng ikväll. Vi brukar ha svårt för Timrå (inte minst på bortaplan), de har ett bra lag i år och jag tror ju att coronaavbrottet i BIK:s försäsong gör att det kommer ta några matcher innan den riktiga formen finns där. Men det här. Hemskt resultat. Nu ska jag inte uttala mig för mycket då jag inte sett matchen, men försvarsspelet verkar ju lämna en del i övrigt att önska hittills.

Kan konstateras att Steen fått en tuff start på säsongen i målet. Han är ju dock en skicklig målvakt i grunden så vi får hoppas att det inte sätter sig i huvudet på honom utan att han liksom resten av laget studsar tillbaka.

Nu är jag som sagt inne på att BIK kommer behöva några matcher för att varva upp och sätta spelet, och en plattmatch gör alla lag någon gång emellanåt, så jag är inte överdrivet orolig än så länge. Skulle det fortsätta gå tungt, poängen lysa med sin frånvaro och plattmatcherna läggas på rad, då finns det anledning till oro och att fundera över om man gjort en felrekrytering någonstans. Men inte nu.

Noll poäng efter två omgångar är inte bra, men ingen katastrof. Särskilt inte en säsong som denna då två veckors försäsong försvann och det finns skäl att misstänka att åtminstone några av de som då var smittade tappade en del under de veckorna. Men det vore bra om det kunde stanna vid de där två nollpoängarna. Annars finns risken att man börjar halka efter och det blir en negativ spiral som blir tuff att hämta sig ifrån. Det vill man ju helst undvika.

Nu tycks det ju hur som helst, utifrån vad som sagts om Moramatchen och hur resultatet blev ikväll, att det gäller att få ordning på försvarsspelet. Där verkar det ju finnas en del att jobba på.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home