Thursday, December 31, 2020

Statistiken

Det är nyårsafton. Firar relativt stillsamt i år. Jag och en kompis ska käka middag och skåla in tolvslaget. Högst opretentiöst. Har förberett det som går av maten, ska strax börja laga den på allvar. Snart är det nytt år, så vi avslutar bloggåret som vanligt med det årliga statistikinlägget.
Med detta inlägg innehåller denna blogg 14512 inlägg. Det innebär att jag i år skrivit 347 inlägg, vilket faktiskt är exakt lika många som 2019. Dock blir antalet inlägg/dag något lägre, om än marginellt, då det varit skottår. 0,948 inlägg per dag mot 0,95 i fjol. Det vill säga 0,002 inlägg färre per dag. Det är dock fler än 2018 års 0,89.
Ska man nämna något mer om statistik så har jag i år läst 31 böcker, den lägsta siffra på flera år. Det har sina skäl, dels har jag i och med jobbet haft mindre tid att läsa, dels har jag under året haft perioder där ekonomin varit skral och det inte varit motiverat att lägga pengar på böcker. Hoppas dock få upp antalet till nästa år. Förhoppningen är naturligtvis som alltid att snitta (minst) en bok i veckan.
Av de böcker jag läst är huvuddelen skrivna på svenska (10) eller engelska (14), bara sju är ursprungligen skrivna på andra språk än dem (två på spanska, två på franska, en på tyska, en på polska, en på norska). 22 är skrivna av män, nio av kvinnor. Mer ojämställt än jag hade trott.
Och med det återstår bara att önska ett fantastiskt gott nytt år! Vi ses 2021!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home