Friday, December 25, 2020

En stilla jul

Har varit en lugn och stillsam julafton. Bara jag och föräldrarna i år. Så inte riktigt som vanligt, men trivsamt ändå. Kalle Anka, julmat, lite spel under kvällen. Även på julklappsfronten lugnt. Det är ju ett sådant år. När allt annat är nedtonat och stillsamt hade det känts lite weird att plötsligt bomba på med skitmycket klappar. "Bara" lite punsch och lite väldoft, och så ett par byxor då vissa mig närstående tycker att ett av mina svarta par inte är särskilt svarta längre. Får man vara nöjd med.

Tittade förbi farmor med ett paket på dan. Jag och min syster med fästman gav henne en sodastream så hon inte behöver hålla på att köpa massa bubbelvatten för dyra pengar. Det verkade uppskattas. På tal om farmor förresten, det jag saknat mest med hur julaftnar brukar vara är den där stunden i bilen efter att ha skjutsat hem farmor frampå kvällen. Det har blivit lite av en tradition och något av en höjdpunkt. En egen stund av lugn där jag tar en liten extratur förbi hus där det brukar vara mycket julbelysningar och dekorationer. Ett andningshål efter att ha umgåtts med folk hela dagen.

Julbordet smakade bra. Blev proppmätt. Så mätt att jag inte orkade några större mängder godis eller julkakor därefter. Men julen är ju inte slut, tvärtom har den ju bara börjat, och godiset finns ju kvar.

Blev för övrigt inte alls överraskad av "twisten" på julkalendern. Hade det på känn redan tidigt när det pratades om att Sören brukade berätta sagor för träden och var bra på att hitta på. Men fint slut såklart.

Ny dag imorgon. Juldagen. Det ska också bli trevligt. Är lite skönt småtrött just nu, så ska bara kolla ett par smågrejer här och sedan gå och lägga mig. Sova julsömnen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home