Sunday, August 08, 2021

Sista semesterkvällen

Kom ett regn- och åskväder och drog förbi på seneftermiddan. Det måste ha slagit ner någonstans för rätt vad det var försvann strömmen. Inte särskilt länge, men mer än ett par minuter. Kanske 10? 15? Svårt att säga. Jag tittade inte på klockan.

I förmiddags såg jag några minuter av sommarkonserten från Schönbrunn. Tänkte att så skulle jag kunna tänka mig att bo. Fick också höra ett stycke som jag om jag mot förmodan någon gång giftet mig kommer argumentera för att dansa första dansen till. Men vad det var tänker jag inte berätta. Tjusigt slott, Schönbrunn. Hyfsad sommarstuga.

Så är OS över. Som jag var inne på igår är känslan att det varit lite av ett stolpe ut-OS för svensk del. Visst har vi tagit hlet okej med medaljer, men känslan är att det kunde (borde?) ha blivit både fler och ädlare, att det varit en hel del mer eller mindre hårfina missar. Därtill en del missflyt med lottningar och knappar förluster. Men jag vet inte, kanske är jag fortfarande bara besviken och deppig över fotbollsfinalen i fredags.

Dock snudd på pinsamt att komma efter Norge (NORGE!) i medaljligan. I vinter-OS är det en sak, de föds ju mer eller mindre med skidor istället för fötter, men i sommarvarianten ska vi vara klart bättre. Utgår från norskt fuffens.

Börjar jobba igen imorgon. Har varit ljuvligt att vara ledig, kunnat kolla på filmer och plöjt böcker och göra ingenting utan en tanke på något annat. Två arbetsveckor, sedan ska nästa tidning vara klar. Ingen mjukstart här inte.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home