Thursday, November 04, 2021

Sent samtal

Ni vet vad jag kommer skriva, men jag skriver det ändå: har mest varit jobb idag också. Fast hann med att tvätta håret, det var ju en win.

01:20 natten till idag ringde plötsligt telefonen. Farmor, stod det på skärmen. Videosamtal. Det tryckte jag bort, för det ville jag inte lägga massa surf på, men ringde såklart upp istället. Det är ju liksom inte utan att man börjar fundera att shit, har det hänt något nu och hon ringer hit för att hon vet att jag så gott som alltid är vaken vid den tiden. Gissar dock att hon kommit åt något på telefonen av misstag eller att typ sömntabletter i kombination med förkylning fått det att snurra till på något vis, det lät så när man pratade med henne i vilket fall. Hon har blivit väldigt gammal väldigt fort. Hon var pigg och klar för sin ålder för inte alls särskilt längesedan, men så kom pandemin och hon förlorade sin hund och då var det som att hennes självömkan och tankar om hur mycket det påverkade henne blev en självuppfyllande profetia. Plus att kombinationen pandemi och ingen gjorde att hon slutade gå ut och få sina dagliga promenader, om så bara runt kvarteret. De som inte bara gav motion utan också innebar att hon träffade folk och fick andra intryck än att bara sitta uppe i lägenheten. Nu är det som att det där att gå ut har blivit en så stor tröskel att ta sig över att hon hittar ursäkter för att inte göra det, och så blir det bara en ond spiral med tilltagande förvirring och svaghet. Jag vet inte, men kanske vore det inte helt fel för henne att få en plats på ett äldreboende framöver. Om inte annat så bara för att få lite mer social stimulans.

Imorgon ska jag jobba lite mer, sedan ser det helt sensationellt faktiskt ut som att jag kan få en ledig helg. Det är ju inga fel i så fall. Enligt kvällstidningshoroskopet ska jag också få en romantisk dag med en passionerad kväll. Det låter ju... spännande.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home