Sunday, December 19, 2021

Fjärde advent

Firade fjärde advent med att köpa en stekpanna. Lite halvspontant sådär när det var fet jävla rabatt på en stekpanna jag vet är bra. Då kunde jag lika gärna passa på så har jag en när den jag har nu är utsliten, eller om jag skulle behöva använda två pannor vid något tillfälle. Fick även en gratis påse saffransgifflar som någon sorts julklapp från ICA, så det har det väl slunkit in en och annan under dagen.

Därutöver har det väl varit en relativt vanlig söndag. Imorgon ska jag ge mig på att baka de närmats mytomspunna fazerrutorna, den i konkurrens med mandelrullarna mest klassiska av vår familjs julkakor. Vanligtvis är det farmor som bakat dem, men eftersom hon inte hade ork för kakbak i år bad jag om receptet så traditionen kan föras vidare. Känns nästan lite nervöst, det är ett ärofullt arv att förvalta.

När kakorna är bakade har jag även lite andra godsaker jag tänkte fixa till jul, men det får nog bli tisdagens (och eventuellt onsdagens) projekt. Måste hinna ner på stan och se vad jag kan hitta för julklapp till svågern också. Vi ska bara ge och få en julklapp var i år och jag fick honom på min lott. Har en liten idé om inriktning, men sedan vet man ju aldrig riktigt exakt vad det blir förrän man hittar det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home