Monday, December 20, 2021

Julbakat

Det gick bra att baka farmors julkakor. Blev lite orolig ett tag att jag skulle behöva göra om när det visade sig att min långpanna var alldeles för stor, men det fixade sig. Men då vet jag till nästa år att jag nog ska göra dubbel sats så jag fyller ut långpannan. Kakorna blev goda. Inte riktigt lika goda som när farmor gör dem, men tillräckligt för att inte behöva ställa in julen. Blir nog faktiskt ytterligare lite sötsaksmakande imorgon. Har ett par idéer jag vill prova.

Suttit och läst under kvällen och läste då ut årets femtionde bok. Därmed är alltså målet på 50 lästa böcker under året uppnått. Återstår att se om jag hinner läsa ytterligare någon eller om de stundande helgerna tar för mycket tid, kraft och uppmärksamhet i anspråk. Har annars lite tidningar och tidskrifter jag behöver läsa ikapp också. Ett par Grönköping, någon Journalisten, ett par reportage i förr Filter, hela senaste dito (förutsatt att jag får tag på den, finns varken på Konsum, Maxi eller Willys). Så läsning lär jag inte lida brist på, oavsett om det är i form av just böcker eller inte.

Tyckte frampå kvällen att jag gjort mig förtjänt av att dricka en god julöl framför julkalendern. Sedan blev jag snål och tyckte att det var dumt att slösa nu när jag köpt hem så det ska räcka över jul, och förhoppningsvis en bit in på resten av vintern. Lite onödigt snålt med tanke på att det står typ 30-35 julöl av blandade sorter i kylen. Men det är vad det är.

Kan dock nämnas att jag medvetet småbunkrat lite med julöl nu under december just med baktanken att det ska räcka lite längre än bara över jul. Den typen av öl är ju gott hela vintern, men plockas ju tyvärr bort från butikshyllorna ganska snart efter jul och då kan det vara gött att ha köpt på sig ett litet lager. Tror dock jag handlat på mig tillräckligt nu. Fast man vet ju aldrig. Har jag ett ärende ner på stan vågar jag inte lova att det inte slinker med en flaska eller två till.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home